Polityka prywatności

Filharmonia im. Mieczysława Karłowicza w Szczecinie – w dalszej części niniejszego opracowania zwana FILHARMONIĄ – będąc instytucją kultury wykazuje dbałość o ochronę danych osobowych uczestników wydarzeń organizowanych przez FILHARMONIĘ.

Aby zapewnić ochronę danych osobowych Użytkowników strony, Filharmonia im. M. Karłowicza w Szczecinie stosuje niniejszą politykę prywatności oraz przestrzega przepisów Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. oraz ustawy z dnia 18 lipca 2002 o świadczeniu usług drogą elektroniczną (tj. Dz.U. z 2017 r. poz. 1219).

Dane Osobowe

Z chwilą przekazania przez Państwa danych osobowych takich jak imię, nazwisko, danych kontaktowych oraz innych danych warunkujących uczestnictwo w danym wydarzeniu lub uzyskania informacji nt. wydarzeń artystycznych – FILHARMONIA staje się administratorem Państwa danych osobowych.

Jeżeli chcą Państwo uzyskać jakiekolwiek informacje w zakresie przetwarzania wyżej wskazanych danych osobowych przez FILHARMONIĘ prosimy o kontakt na adres: FILHARMONIA, ul. Małopolska 48, 70-515 Szczecin. Jednocześnie informujemy, o wyznaczeniu inspektora danych osobowych, którego dane kontaktowe to: Inspektor ochrony danych osobowych Filharmonia im. Mieczysława Karłowicza w Szczecinie, ul. Małopolska 48, 70-515 Szczecin, lub adres e-mail: rodo@filharmonia.szczecin.pl.

Newsletter

W wypadku zapisania się przez Państwa do newslettera Administratora:
1) Państwa dane osobowe będą przetwarzanie wyłącznie w celu przesyłania newslettera FILHARMONII;
2) Państwa dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom współpracującym z FILHARMONIĄ, w tym podmiotom współpracującym w zakresie świadczenia usług informatycznych oraz podmiotom świadczącym usługi prawne;
3) Państwa dane osobowe będą przetwarzane do dnia cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w celu subskrypcji newslettera;
4) W związku z przetwarzaniem danych osobowych są Państwo uprawnieni do żądania od FILHARMONII:
  • dostępu do swoich danych osobowych,
  • sprostowania swoich danych osobowych,
  • ograniczenia przetwarzania swoich danych osobowych,
  • wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania swoich danych osobowych,
  • usunięcia swoich danych osobowych; wniesienia skargi do organu nadzorczego.
5) podanie danych osobowych jest dobrowolne, a brak podania danych osobowych skutkuje niemożliwością korzystania z newslettera.
6) nie podlegają Państwo decyzji, która opiera się wyłącznie na zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, które wywołuje wobec Państwa skutki prawne lub w podobny sposób istotnie na Państwa wpływa, a Państwa dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.

Cookies (Ciasteczka)

Serwis zbiera w sposób automatyczny tylko informacje zawarte w plikach cookies.
Pliki (cookies) są plikami tekstowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu. Przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Przede wszystkim zawierają nazwę strony internetowej swojego pochodzenia, swój unikalny numer, czas przechowywania na urządzeniu końcowym.

Operator serwisu filharmonia.szczecin.pl jest podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym swojego użytkownika pliki cookies oraz mającym do nich dostęp.

Operator serwisu wykorzystuje pliki (cookies) w celu:
  • tworzenia statystyk oglądalności poszczególnych treści;
  • personalizacji usług świadczonych z wykorzystaniem serwisu;
  • utrzymywania sesji użytkowników;
  • uwierzytelniania osób korzystających z serwisu,
  • dostarczania użytkownikom personalizowanych treści reklamowych
Serwis stosuje dwa zasadnicze rodzaje plików (cookies) – sesyjne i stałe. Pliki sesyjne są tymczasowe, przechowuje się je do momentu opuszczenia strony serwisu (poprzez wejście na inną stronę, wylogowanie lub wyłączenie przeglądarki). Pliki stałe przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu ich usunięcia przez użytkownika lub przez czas wynikający z ich ustawień. Użytkownik może w każdej chwili dokonać zmiany ustawień swojej przeglądarki, aby zablokować obsługę plików (cookies) lub każdorazowo uzyskiwać informacje o ich umieszczeniu w swoim urządzeniu. Inne dostępne opcje można sprawdzić w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Należy pamiętać, że większość przeglądarek domyślnie jest ustawione na akceptację zapisu plików (cookies) w urządzeniu końcowym. Operator Serwisu informuje, że zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą ograniczyć dostęp do niektórych funkcji strony internetowej serwisu. Pliki (cookies) z których korzysta serwis (zamieszczane w urządzeniu końcowym użytkownika) mogą być udostępnione jego partnerom oraz współpracującym z nim reklamodawcą. Informacje dotyczące ustawień przeglądarek internetowych dostępne są w jej menu (pomoc) lub na stronie jej producenta. Polityka prywatności dotycząca plików cookies pochodzi częściowo ze strony ciasteczka.org.pl.

ZAKUP ORAZ REZERWACJA BILETÓW I KARNETÓW

Rezerwacja biletów

W wypadku rezerwacji biletu na wydarzenie/spektakl:
1) Państwa dane osobowe będą przetwarzane jedynie w celu realizacji rezerwacji, a w wypadku niepotwierdzenia rezerwacji lub braku wpływu środków lub braku podjęcia innych czynności koniecznych do zrealizowania rezerwacji Państwa dane zostaną usunięte z bazy danych Filharmonii w ciągu 7 dni od dnia wydarzenia, na które nastąpiła rezerwacja,
2) Państwa dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom współpracującym z FILHARMONIĄ w zakresie świadczenia usług dotyczących działalności kulturalnej, podmiotom świadczącym usługi prawne, doradcze, konsultacyjne, graficzne, edytorskie, druku, informatyczne, pocztowe, kurierskie, prowadzącym sprzedaż biletów na wydarzenia organizowane przez FILHARMONIĘ;
3) Podanie danych osobowych jest warunkiem dokonania zakupu biletu(ów), karnetu lub zakupu biletu ze zniżką, a brak podania danych osobowych skutkuje niemożliwością świadczenia usług w powyższym zakresie.

Zakup biletów i karnetów

W wypadku zakupu biletów:
1) Państwa dane osobowe są przetwarzanie wyłącznie:
  • w celu sprzedaży karnetów (abonamentów) lub biletów, (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. b RODO),
  • w celach wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez FILHARMONIĘ, którymi są ustalenie, dochodzenie lub obrona roszczeń(podstawa prawna art. 6 ust. 1 lit. f RODO),
  • w celu prowadzenia działań w zakresie rozpowszechniania kultury (art. 6 ust. 1 lit. d i e RODO).
2) Państwa dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom współpracującym z FILHARMONIĄ w zakresie świadczenia usług dotyczących działalności kulturalnej, podmiotom świadczącym usługi prawne, doradcze, konsultacyjne, graficzne, edytorskie, druku, informatyczne, pocztowe, kurierskie, prowadzącym sprzedaż biletów na wydarzenia organizowane przez FILHARMONIĘ;
3) Państwa dane osobowe będą przetwarzane przez czas realizacji umowy, a przechowywane do dnia upływu okresu przedawnienia roszczeń, wynikającego z powszechnie obowiązujących przepisów prawa;
4) Państwa dane osobowe przedstawione przy zakupie biletu ze zniżką, będą utrwalane i przechowywane przez FILHARMONIĘ w celach statystyczno-analitycznych do momentu wygaśnięcia obowiązków przechowywania danych wynikających z przepisów prawa;
5) W związku z przetwarzaniem danych osobowych są Państwo uprawnieni do żądania od FILHARMONII dostępu do swoich danych osobowych; sprostowania swoich danych osobowych; ograniczenia przetwarzania swoich danych osobowych; wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania swoich danych osobowych; usunięcia swoich danych osobowych; wniesienia skargi do organu nadzorczego;
6) Podanie danych osobowych jest warunkiem dokonania zakupu biletu(ów), karnetu lub zakupu biletu ze zniżką, a brak podania danych osobowych skutkuje niemożliwością świadczenia usług w powyższym zakresie;
7) Nie podlegają Państwo decyzji, która opiera się wyłącznie na zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, które wywołuje wobec Państwa skutki prawne lub w podobny sposób istotnie na Państwa wpływa, a Państwa dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej;

Jednocześnie FILHARMONIA informuje, iż w czasie trwania wydarzeń kulturalnych może być prowadzona transmisja dźwięku i obrazu, która będzie emitowana na żywo w mediach publicznych lub Internecie, a podczas trwania wydarzeń kulturalnych zostaną wykonane nagrania i fotografie, które mogą zostać opublikowane na stronie FILHARMONII filharmonia.szczecin.pl/, portalach społecznościowych FILHARMONII oraz w publikacjach promujących wydarzenia kulturalne FILHARMONII. Wykorzystanie i rozpowszechnienie Państwa wizerunku, o którym mowa powyżej jest zgodne z przepisami prawa.

Sklep Internetowy

W wypadku dokonania zakupu towarów w sklepie internetowym Filharmonii:
1) Państwa dane osobowe są przetwarzanie wyłącznie:
  • w celu realizacji umowy sprzedaży tych towarów (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. b RODO),
  • w celach wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez FILHARMONIĘ, którymi są ustalenie, dochodzenie lub obrona roszczeń(podstawa prawna art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
2) Państwa dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom współpracującym z FILHARMONIĄ w zakresie świadczenia usług dotyczących działalności kulturalnej, podmiotom świadczącym usługi prawne, doradcze, konsultacyjne, graficzne, edytorskie, druku, informatyczne, pocztowe, kurierskie, prowadzącym sprzedaż biletów na wydarzenia organizowane przez FILHARMONIĘ;
3) Państwa dane osobowe będą przetwarzane przez okres realizacji umowy sprzedaży towarów, a przechowywane do dnia upływu okresu przedawnienia roszczeń, wynikającego z powszechnie obowiązujących przepisów prawa;
4) W wypadku niezrealizowania płatności za towar w sklepie internetowym Państwa dane zostaną usunięte z bazy danych Administratora po upływie 7 dni od dnia wprowadzenia zamówienia do elektronicznej aplikacji sprzedaży;
5) W związku z przetwarzaniem danych osobowych są Państwo uprawnieni do żądania od FILHARMONII dostępu do swoich danych osobowych; sprostowania swoich danych osobowych; ograniczenia przetwarzania swoich danych osobowych; wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania swoich danych osobowych; usunięcia swoich danych osobowych; wniesienia skargi do organu nadzorczego;
6) Podanie danych osobowych jest warunkiem realizacji umowy sprzedaży towarów, a brak podania danych osobowych skutkuje niemożliwością świadczenia usług w powyższym zakresie;
7) Nie podlegają Państwo decyzji, która opiera się wyłącznie na zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, które wywołuje wobec Państwa skutki prawne lub w podobny sposób istotnie na Państwa wpływa, a Państwa dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.

Kontrahenci/Partnerzy/Dostawcy Administratora

1) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu realizacji umowy lub w celu prowadzenia negocjacji co do zawarcia umowy, jeśli nie została jeszcze zawarta – na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. b rozporządzenia nr 2016/679 Parlamentu Europejskiego i Rady (ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych) z dnia 27 kwietnia 2016 r.,
2) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na wyraźnej podstawie prawnej jak np. organy kontroli skarbowej, organy wymiaru sprawiedliwości realizujące swoje ustawowe uprawnienia, a także dostawca usług IT i obsługi hostingu strony internetowej Administratora,
3) Pani/Pana dane osobowe przechowywane będą przez 6 lat tj. czas trwania terminu przedawnienia roszczeń publicznoprawnych związanych z realizacją umowy na podstawie przepisu art. 6 ust. 1 lit. c RODO,
4) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia, przeniesienia danych lub ograniczenia przetwarzania a także prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie w zakresie w jakim przetwarzanie odbywało się lub odbywa na podstawie Pani/Pana zgody, jak również prawo do wniesienia sprzeciwu, co do przetwarzania,
5) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
6) podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże odmowa podania danych może skutkować odmową zawarcia umowy,
7) Pani/Pana dane osobowe nie podlegają zautomatyzowanemu przetwarzaniu, ani profilowaniu i nie są przekazywane do Państwa trzeciego.

Postanowienia końcowe

Korzystając w jakikolwiek sposób z Serwisu użytkownicy akceptują zasady zawarte w niniejszej Polityce prywatności. W przypadku zmiany obowiązującej polityki prywatności, odpowiednie modyfikacje powyższych zasad zostaną udostępnione na stronie serwisu.

Wszelkie pytań odnośnie do Polityki Prywatności proszę kierować pod adres e-mail: rodo@filharmonia.szczecin.pl.
 
Grudzień 2021
01 GRU, śr, 20:00 - FORMIDABLE! AZNAVOUR - THE STORY OF A LEGENDkoncert zewnętrzny
02GRUcz, 19:00
RUBATO 2021/2022Karolina Cicha & Spółka koncert z publicznością
DZIŚ03 GRUpt, 19:00
GRANDIOSO 2021/2022 | LiveFilharmonia 2021/2022HUMMEL I CZYŻ I TARTINI I MENDELSSOHNkoncert z publicznością / płatna transmisja online
JUTRO04 GRUsb, 09:00
WARSZTATY „RANIUTTO”warsztatydla dzieci od 1. do 2. roku życia z opiekunami
JUTRO04 GRUsb, 11:00
WARSZTATY „RANIUTTO”warsztatydla dzieci od 3. do 5. roku życia z opiekunami
05GRUnd, 17:00
Koncerty rodzinne 2021/2022KRÓL MACIUŚ Irodzinny koncert z publicznościądla dzieci od 6. roku życia z opiekunami
06GRUpn, 09:00
DONUTA PRZEDSTAWIAkoncert z publicznościądla przedszkoli i klas I-III
06GRUpn, 11:00
DONUTA PRZEDSTAWIAkoncert z publicznościądla przedszkoli i klas I-III
06 GRU, pn, 17:30 - SYLWIA GRZESZCZAKkoncert zewnętrzny
06 GRU, pn, 20:00 - SYLWIA GRZESZCZAKkoncert zewnętrzny
07GRUwt, 09:00
DONUTA PRZEDSTAWIAkoncert z publicznościądla przedszkoli i klas I-III
07GRUwt, 11:00
DONUTA PRZEDSTAWIAkoncert z publicznościądla przedszkoli i klas I-III
07 GRU, wt, 19:30 - ANITA LIPNICKA INTYMNIEkoncert zewnętrzny
08 GRU, śr, 19:00 - MAŁGORZATA OSTROWSKA - 40-LECIEkoncert zewnętrzny
10GRUpt, 14:00
10GRUpt, 19:00
GRANDIOSO 2021/2022SAINT-SAËNS | SIBELIUSkoncert z publicznością
11GRUsb, 09:00
WARSZTATY „RANIUTTO”warsztatydla dzieci od 1. do 2. roku życia z opiekunami
11GRUsb, 11:00
WARSZTATY „RANIUTTO”warsztatydla dzieci od 3. do 5. roku życia z opiekunami
12GRUnd, 17:00
Koncerty rodzinne 2021/2022 | Filharmonia Szczecin Online 2021/2022KLAWISZ – strażnik obrazków z wystawybezpłatna premiera online
13GRUpn, 19:00
ESPRESSIVO 2021/2022 | Filharmonia Szczecin Online 2021/2022KILAR I KIEŚLOWSKI I Tomaszewski koncert z publicznością / bezpłatna transmisja online
14GRUwt, 10:00
POLSKI BRYKkoncert z publicznościądla klas IV-VIII
14GRUwt, 12:00
POLSKI BRYKkoncert z publicznościądla klas IV-VIII
16GRUcz, 19:00
Gwiazdy w Filharmonii - Seniorita kolędujekoncert kameralny z publicznością
17GRUpt, 14:00
17GRUpt, 19:00
BRILLANTE 2021/2022Jacek Kaczmarski I O wolnościkoncert z publicznością / bezpłatna transmisja online
18GRUsb, 20:00
SOUNDLAB 2021/2022Ollie Howell | Forest Risingkoncert z publicznością
19GRUnd, 17:00
MISTERIOSO 2021/2022A Baroque Christmaskoncert z publicznością
20 GRU, pn, 19:00 - IRA AKUSTYCZNIEkoncert zewnętrzny
21 GRU, wt, 19:30 - GLENN MILLER ORCHESTRAkoncert zewnętrzny
25GRUsb, 19:00
MISTERIOSO 2021/2022 | LiveFilharmonia 2021/2022A Baroque Christmasnowość VOD
26GRUnd, 19:00
RUBATO 2021/2022 | Filharmonia Szczecin Online 2021/2022Etnofonie Kurpiowskiebezpłatna premiera online
31GRUpt, 20:00
Sylwester z Rossinimkoncert z publicznością
Styczeń 2022
01STYsb, 19:00
Koncert Noworoczny z Rossinimkoncert z publicznością
07STYpt, 15:00
07STYpt, 19:00
Szczecin Philharmonic Big Band Świąteczniekoncert jazzowy z publicznością
08STYsb, 09:00
WARSZTATY „RANIUTTO”warsztatydla dzieci od 1. do 2. roku życia z opiekunami
08STYsb, 11:00
WARSZTATY „RANIUTTO”warsztatydla dzieci od 3. do 5. roku życia z opiekunami
08STYsb, 19:00
ESPRESSIVO 2021/2022 | LiveFilharmonia 2021/2022TRIO RGG | Szymanowskinowość VOD
09STYnd, 17:00
Akademia Pana Kleksakoncert rodzinny z publicznościądla dzieci od 6. roku życia z opiekunami
11STYwt, 10:00
Akademia Pana Kleksakoncert szkolny z publicznościądla klas IV-VIII
11STYwt, 12:00
Akademia Pana Kleksakoncert szkolny z publicznościądla klas IV-VIII
13STYcz, 19:00
RUBATO 2021/2022MARIA POMIANOWSKA I Karuzela kulturkoncert tradycyjny z publicznością
14STYpt, 19:00
GRANDIOSO 2021/2022 | LiveFilharmonia 2021/2022Baltic Sea Philharmonicnowość VOD
15STYsb, 19:00
BRILLANTE 2021/2022Czułe struny | Koncert prezydenckikoncert symfoniczny (sinfonietta) z publicznością
16STYnd, 19:00
MISTERIOSO 2021/2022BRAHMS | ZARĘBSKIkoncert kameralny z publicznością
17STYpn, 19:00
ESPRESSIVO 2021/2022KRZYSZTOF LENCZOWSKI TRIO – LOST JOURNEYkoncert jazzowy z publicznością
18STYwt, 09:00
DONUTA PRZEDSTAWIAkoncert z publicznościądla przedszkoli i klas I-III
18STYwt, 11:00
DONUTA PRZEDSTAWIAkoncert z publicznościądla przedszkoli i klas I-III
21STYpt, 15:00
21STYpt, 19:00
GRANDIOSO 2021/2022 | LiveFilharmonia 2021/2022CZAJKOWSKI | WALTONkoncert symfoniczny / płatna transmisja online
22STYsb, 09:00
WARSZTATY „RANIUTTO”warsztatydla dzieci od 1. do 2. roku życia z opiekunami
22STYsb, 11:00
WARSZTATY „RANIUTTO”warsztatydla dzieci od 3. do 5. roku życia z opiekunami
22STYsb, 20:00
SOUNDLAB 2021/2022Inspired By Bach: Peter Gregson - Bach Recomposedkoncert elektroniczny z publicznością
23 STY, nd, 17:00 - KONCERT WIEDEŃSKI [PRZENIESIONY Z 30.05.21 NA 23.01.2022]koncert zewnętrzny
25STYwt, 09:00
DONUTA PRZEDSTAWIAkoncert z publicznościądla przedszkoli i klas I-III
25STYwt, 11:00
DONUTA PRZEDSTAWIAkoncert z publicznościądla przedszkoli i klas I-III
28STYpt, 19:00
GRANDIOSO 2021/2022 | LiveFilharmonia 2021/2022VIVAT MOZART!koncert symfoniczny / płatna transmisja online
2021
REPERTUAR
COOKIESAby ułatwić Tobie korzystanie z serwisu filharmonia.szczecin.pl, a także w celach statystycznych, używamy plików cookies. Jeśli nie blokujesz tych plików, oznacza to, że zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Polityka prywatności | AKCEPTUJĘ