Polityka prywatności
Filharmonia im. Mieczysława Karłowicza w Szczecinie – w dalszej części niniejszego opracowania zwana FILHARMONIĄ - będąc instytucją kultury wykazuje dbałość o ochronę danych osobowych uczestników wydarzeń organizowanych przez FILHARMONIĘ.

Aby zapewnić ochronę danych osobowych Użytkowników strony, Filharmonia im. M. Karłowicza w Szczecinie stosuje niniejszą politykę prywatności oraz przestrzega przepisów Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. (patrz zakładka Informacja o RODO na stronie serwisu) oraz ustawy z dnia 18 lipca 2002 o świadczeniu usług drogą elektroniczną (t.j. Dz.U. z 2017 r. poz. 1219).

Dane Osobowe
Z chwilą przekazania przez Państwa danych osobowych takich jak imię, nazwisko, danych kontaktowych oraz innych danych warunkujących uczestnictwo w danym wydarzeniu lub uzyskania informacji nt. wydarzeń artystycznych - FILHARMONIA staje się administratorem Państwa danych osobowych.
Jeżeli chcą Państwo uzyskać jakiekolwiek informacje w zakresie przetwarzania wyżej wskazanych danych osobowych przez FILHARMONIĘ prosimy o kontakt na adres: FILHARMONIA, ul. Małopolska 48, 70-515 Szczecin. Jednocześnie informujemy, o wyznaczeniu inspektora danych osobowych, którego dane kontaktowe to: Inspektor ochrony danych osobowych Filharmonia im. Mieczysława Karłowicza w Szczecinie, ul. Małopolska 48, 70-515 Szczecin, lub adres e-mail: rodo@filharmonia.szczecin.pl.

Newsletter
• Państwa dane osobowe są przetwarzanie wyłącznie w celu przesyłania newslettera FILHARMONII, w celach wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez FILHARMONIĘ, którymi jest promowanie działalności oraz ustalenie, dochodzenie lub obrona roszczeń (podstawa prawna art. 6 ust. 1 lit. f RODO).
• Państwa dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom współpracującym z FILHARMONIĄ, w tym podmiotom współpracującym w zakresie świadczenia usług informatycznych oraz podmiotom świadczącym usługi prawne.
• Państwa dane osobowe będą przetwarzane do dnia upływu okresu przedawnienia roszczeń, określonych powszechnie obowiązującymi przepisami prawa lub do dnia wykonania złożonego przez Państwa wniosku o usunięcie danych lub sprzeciwu wobec przetwarzania danych.
• W związku z przetwarzaniem danych osobowych są Państwo uprawnieni do żądania od FILHARMONII dostępu do swoich danych osobowych; sprostowania swoich danych osobowych; ograniczenia przetwarzania swoich danych osobowych; wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania swoich danych osobowych; usunięcia swoich danych osobowych; wniesienia skargi do organu nadzorczego.
• Podanie danych osobowych jest dobrowolne, a brak podania danych osobowych skutkuje niemożliwością korzystania z newslettera.
• Nie podlegają Państwo decyzji, która opiera się wyłącznie na zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, które wywołuje wobec Państwa skutki prawne lub w podobny sposób istotnie na Państwa wpływa, a Państwa dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.

Cookies (Ciasteczka)
Serwis zbiera w sposób automatyczny tylko informacje zawarte w plikach cookies.
Pliki (cookies) są plikami tekstowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu. Przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Przede wszystkim zawierają nazwę strony internetowej swojego pochodzenia, swój unikalny numer, czas przechowywania na urządzeniu końcowym.
Operator serwisu filharmonia.szczecin.pl jest podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym swojego użytkownika pliki cookies oraz mającym do nich dostęp.
Operator serwisu wykorzystuje pliki (cookies) w celu:
• tworzenia statystyk oglądalności poszczególnych treści;
• personalizacji usług świadczonych z wykorzystaniem serwisu;
• utrzymywania sesji użytkowników;
• uwierzytelniania osób korzystających z serwisu,
• dostarczania użytkownikom personalizowanych treści reklamowych
Serwis stosuje dwa zasadnicze rodzaje plików (cookies) - sesyjne i stałe. Pliki sesyjne są tymczasowe, przechowuje się je do momentu opuszczenia strony serwisu (poprzez wejście na inną stronę, wylogowanie lub wyłączenie przeglądarki). Pliki stałe przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu ich usunięcia przez użytkownika lub przez czas wynikający z ich ustawień.
Użytkownik może w każdej chwili dokonać zmiany ustawień swojej przeglądarki, aby zablokować obsługę plików (cookies) lub każdorazowo uzyskiwać informacje o ich umieszczeniu w swoim urządzeniu. Inne dostępne opcje można sprawdzić w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Należy pamiętać, że większość przeglądarek domyślnie jest ustawione na akceptację zapisu plików (cookies) w urządzeniu końcowym.
Operator Serwisu informuje, że zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą ograniczyć dostęp do niektórych funkcji strony internetowej serwisu.
Pliki (cookies) z których korzysta serwis (zamieszczane w urządzeniu końcowym użytkownika) mogą być udostępnione jego partnerom oraz współpracującym z nim reklamodawcą.
Informacje dotyczące ustawień przeglądarek internetowych dostępne są w jej menu (pomoc) lub na stronie jej producenta.
Polityka prywatności dotycząca plików cookies pochodzi częściowo ze strony ciasteczka.org.pl.

Bilety i karnety
• Państwa dane osobowe są przetwarzanie wyłącznie w celu dokonania rezerwacji, sprzedaży karnetów (abonamentów) lub biletów, w tym biletów ze zniżką (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. b RODO ) oraz w celach wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez FILHARMONIĘ, którymi są ustalenie, dochodzenie lub obrona roszczeń oraz prowadzenia działań w zakresie rozpowszechniania kultury (podstawa prawna art. 6 ust. 1 lit. f RODO).
• Państwa dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom współpracującym z FILHARMONIĄ w zakresie świadczenia usług dotyczących działalności kulturalnej, podmiotom świadczącym usługi prawne, doradcze, konsultacyjne, graficzne, edytorskie, druku, informatyczne, pocztowe, kurierskie, prowadzącym sprzedaż biletów na wydarzenia organizowane przez FILHARMONIĘ.
• Państwa dane osobowe będą przetwarzane do dnia upływu okresu przedawnienia roszczeń, wynikającego z powszechnie obowiązujących przepisów prawa.
• Państwa dane osobowe przedstawione przy zakupie biletu ze zniżką, będą utrwalane i przechowywane przez FILHARMONIĘ w celach statystyczno-analitycznych do momentu wygaśnięcia obowiązków przechowywania danych wynikających z przepisów prawa.
• W związku z przetwarzaniem danych osobowych są Państwo uprawnieni do żądania od FILHARMONII dostępu do swoich danych osobowych; sprostowania swoich danych osobowych; ograniczenia przetwarzania swoich danych osobowych; wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania swoich danych osobowych; usunięcia swoich danych osobowych; wniesienia skargi do organu nadzorczego.
• Podanie danych osobowych jest warunkiem dokonania rezerwacji, zakupu biletu(ów), karnetu lub zakupu biletu ze zniżką, a brak podania danych osobowych skutkuje niemożliwością świadczenia usług w powyższym zakresie.
• Nie podlegają Państwo decyzji, która opiera się wyłącznie na zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, które wywołuje wobec Państwa skutki prawne lub w podobny sposób istotnie na Państwa wpływa, a Państwa dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.
• Jednocześnie FILHARMONIA informuje, iż w czasie trwania wydarzeń kulturalnych może być prowadzona transmisja dźwięku i obrazu, która będzie emitowana na żywo w mediach publicznych lub Internecie, a podczas trwania wydarzeń kulturalnych zostaną wykonane nagrania i fotografie, które mogą zostać opublikowane na stronie FILHARMONII filharmonia.szczecin.pl/, portalach społecznościowych FILHARMONII oraz w publikacjach promujących wydarzenia kulturalne FILHARMONII. Wykorzystanie i rozpowszechnienie Państwa wizerunku, o którym mowa powyżej jest zgodne z przepisami prawa.

Korzystając w jakikolwiek sposób z Serwisu użytkownicy akceptują zasady zawarte w niniejszej Polityce prywatności. W przypadku zmiany obowiązującej polityki prywatności, odpowiednie modyfikacje powyższych zasad zostaną udostępnione na stronie serwisu.
Wszelkie pytań odnośnie do Polityki Prywatności proszę kierować pod adres e-mail: rodo@filharmonia.szczecin.pl.
Listopad 2018
02LISpt, 13:00
02LISpt, 15:00
02LISpt, 19:00
ANIMATO 2018/2019Berlin Youth Orchestrakoncert symfoniczny
04LISnd, 17:00
JESTEŚMY W DOMU | Koncerty rodzinne 2018/2019TUTAJ koncert rodzinny
04LISnd, 17:00
Salonik wiolinowy, czyli dziecko pod skrzydłami Filharmoniiwarsztatydla dzieci w wieku 3–6 lat, bez udziału opiekunów
05LISpn, 19:00
06LISwt, 19:00
JESTEŚMY W DOMUSTAMTĄD | Kolory Polskikoncert tradycyjny
07LISśr, 19:00
JESTEŚMY W DOMUNA ZAWSZE | Kulka | Strahl | Jabłońskikoncert kameralny
08LIScz, 19:00
JESTEŚMY W DOMU | SOUNDLAB 2018/2019TERAZ | Stańczyk | Zamilska | LAB 2_El-Polskakoncert elektroniczny
09LISpt, 13:00
09LISpt, 15:00
09LISpt, 19:00
JESTEŚMY W DOMUDAWNIEJ | Halka wileńskakoncert muzyki dawnej
10LISsb, 10:00
JESTEŚMY W DOMUPaństwo – miastohappening dla dzieci od 6. roku życia
10LISsb, 19:00
11LISnd, 17:00
JESTEŚMY W DOMUSTO NA STO | Muzyczne dekady wolności | Góreckikoncert symfoniczny
12LISpn, 10:00
12LISpn, 12:00
13LISwt, 17:00
Arch insidewernisaż
13 LIS, wt, 20:00 - RAZ DWA TRZY – WAŻNE PIOSENKIkoncert zewnętrzny
15LIScz, 09:00
akcja społeczna Słyszę Dobre DźwiękiSłyszę Dobre Dźwięki [ZMIANA TERMINU ^]konferencja
15LIScz, 19:00
16LISpt, 13:00
16LISpt, 15:00
16LISpt, 19:00
SONORO 2018/2019Szostakowicz | Beethoven | Čiurlioniskoncert symfoniczny
DZIŚ17 LISsb, 09:00
Raniutto - Legatowarsztatydla dzieci do 2. roku życia
DZIŚ17 LISsb, 10:30
Raniutto - Portatowarsztatydla dzieci w wieku od 2. do 4. roku życia
DZIŚ17 LISsb, 12:00
Raniutto - Staccatowarsztatydla dzieci w wieku od 4. do 6. roku życia
17 LIS, sb, 20:00 - BASIAkoncert zewnętrzny
JUTRO18 LISnd, 19:00
DECISO 2018/2019Filharmonia im. Leoša Janáčka w Ostrawiekoncert symfoniczny
19LISpn, 09:00
DoNuta taktuje 2018/2019DoNuta taktuje - Na dwakoncert kameralny
19LISpn, 10:30
DoNuta taktuje 2018/2019DoNuta taktuje - Na dwakoncert kameralny
19LISpn, 12:00
DoNuta taktuje 2018/2019DoNuta taktuje - Na dwakoncert kameralny
19 LIS, pn, 19:00 - 10 TENOROWkoncert zewnętrzny
20LISwt, 09:00
DoNuta taktuje 2018/2019DoNuta taktuje - Na dwakoncert kameralny
20LISwt, 10:30
DoNuta taktuje 2018/2019DoNuta taktuje - Na dwakoncert kameralny
20LISwt, 12:00
DoNuta taktuje 2018/2019DoNuta taktuje - Na dwakoncert kameralny
20 LIS, wt, 18:00 - NARODOWE ŚPIEWANIE W SZCZECINIEkoncert zewnętrzny
21LISśr, 19:00
PIANOFORTE 2018/2019Artyści Szczecina | koncert stypendystówkoncert kameralny
21 LIS, śr, 19:30 - BROADWAY EXCLUSIVEkoncert zewnętrzny
22 LIS, cz, 18:00 - MONIKA MARIN - WIECZÓR AUTORSKIkoncert zewnętrzny
23LISpt, 13:00
23LISpt, 15:00
23LISpt, 19:00
PIANOFORTE 2018/2019Rossini | Czajkowskikoncert symfoniczny
24LISsb, 09:00
Raniutto - Legatowarsztatydla dzieci do 2. roku życia
24LISsb, 10:30
Raniutto - Portatowarsztatydla dzieci w wieku od 2. do 4. roku życia
24LISsb, 12:00
Raniutto - Staccatowarsztatydla dzieci w wieku od 4. do 6. roku życia
25LISnd, 17:00
Salonik wiolinowy, czyli dziecko pod skrzydłami Filharmoniiwarsztatydla dzieci w wieku 3–6 lat, bez udziału opiekunów
25LISnd, 19:00
BRILLANTE 2018/2019Legendy Szczecina dla dorosłychkoncert symfoniczny
26LISpn, 09:00
DoNuta taktuje 2018/2019DoNuta taktuje - Na razkoncert kameralny
26LISpn, 10:30
DoNuta taktuje 2018/2019DoNuta taktuje - Na razkoncert kameralny
26LISpn, 12:00
DoNuta taktuje 2018/2019DoNuta taktuje - Na razkoncert kameralny
27LISwt, 09:00
DoNuta taktuje 2018/2019DoNuta taktuje - Na razkoncert kameralny
27LISwt, 10:30
DoNuta taktuje 2018/2019DoNuta taktuje - Na razkoncert kameralny
27LISwt, 12:00
DoNuta taktuje 2018/2019DoNuta taktuje - Na razkoncert kameralny
28LISśr, 19:00
PIANOFORTE 2018/2019Muzyka polska | Julia Kociubanrecital
30LISpt, 19:00
VIRTUOSO 2018/2019Beethoven | Haydn | Mendelssohnkoncert symfoniczny
Grudzień 2018
02GRUnd, 17:00
Koncerty rodzinne 2018/2019Edu Virtuoso - symfoniczny talent showkoncert rodzinny
02GRUnd, 17:00
Salonik wiolinowy, czyli dziecko pod skrzydłami Filharmoniiwarsztatydla dzieci w wieku 3–6 lat, bez udziału opiekunów
03GRUpn, 19:00
ESPRESSIVO 2018/2019Adam Bałdych & Helge Lien Trio "Brothers"koncert jazzowy
04GRUwt, 19:00
RUBATO 2018/2019Eva Quartetkoncert tradycyjny
05GRUśr, 09:00
DoNuta taktuje 2018/2019DoNuta taktuje - Na dwakoncert kameralny
05GRUśr, 10:30
DoNuta taktuje 2018/2019DoNuta taktuje - Na dwakoncert kameralny
05GRUśr, 12:00
DoNuta taktuje 2018/2019DoNuta taktuje - Na dwakoncert kameralny
06GRUcz, 09:00
DoNuta taktuje 2018/2019DoNuta taktuje - Integrakoncert kameralnydla klas I-III z udziałem muzyków Filharmonii i osób z dysfunkcjami
06GRUcz, 11:00
DoNuta taktuje 2018/2019DoNuta taktuje - Integrakoncert kameralnydla klas I-III z udziałem muzyków Filharmonii i osób z dysfunkcjami
07GRUpt, 13:00
07GRUpt, 15:00
07GRUpt, 19:00
VIRTUOSO 2018/2019Noskowski | Głazunow | Brucknerkoncert symfoniczny
08GRUsb, 09:00
Raniutto - Legatowarsztatydla dzieci do 2. roku życia
08GRUsb, 10:30
Raniutto - Portatowarsztatydla dzieci w wieku od 2. do 4. roku życia
08GRUsb, 12:00
Raniutto - Staccatowarsztatydla dzieci w wieku od 4. do 6. roku życia
09GRUnd, 19:00
PIANOFORTE 2018/2019Laureaci Konkursów | Janusz Olejniczak recital
10GRUpn, 10:00
Orkiestra na językachkoncert szkolny
10GRUpn, 12:00
Orkiestra na językachkoncert szkolny
11GRUwt, 19:00
INTERMEZZO 2018/2019Artyści Szczecina | Aldona Bartnikkoncert kameralny
13GRUcz, 19:00
FESTIVO 2018/2019Biała flagakoncert kameralny
14GRUpt, 13:00
14GRUpt, 15:00
14GRUpt, 19:00
GRANDIOSO 2018/2019Penderecki | Siedem bram Jerozolimykoncert symfoniczny
15GRUsb, 12:00
Salonik wiolinowy, czyli dziecko pod skrzydłami Filharmoniiwarsztatydla dzieci w wieku 3–6 lat, bez udziału opiekunów
15GRUsb, 19:00
SOUNDLAB 2018/2019Grabek | LAB_3: El-softkoncert elektroniczny
18GRUwt, 10:00
Orkiestra na językachkoncert szkolny
18GRUwt, 12:00
Orkiestra na językachkoncert szkolny
19GRUśr, 19:00
20 GRU, cz, 19:00 - GLENN MILLER ORCHESTRAkoncert zewnętrzny
21GRUpt, 13:00
21GRUpt, 15:00
21GRUpt, 19:00
BRILLANTE 2018/2019Jerzy Grunwald | Koncert świątecznykoncert
22GRUsb, 19:00
DECISO 2018/2019Scarlatti | Kantaty bożonarodzeniowekoncert muzyki dawnej
27GRUcz, 19:00
DECISO 2018/2019Weneckie Boże Narodzeniekoncert muzyki dawnej
28GRUpt, 13:00
28GRUpt, 15:00
28GRUpt, 19:00
FESTIVO 2018/2019Jubileusz Animatokoncert
31GRUpn, 20:00
«
2018
»
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
REPERTUAR
COOKIESAby ułatwić Tobie korzystanie z serwisu filharmonia.szczecin.pl, a także w celach statystycznych, używamy plików cookies. Jeśli nie blokujesz tych plików, oznacza to, że zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Polityka prywatności | AKCEPTUJĘ