Polityka prywatności
Filharmonia im. Mieczysława Karłowicza w Szczecinie – w dalszej części niniejszego opracowania zwana FILHARMONIĄ – będąc instytucją kultury wykazuje dbałość o ochronę danych osobowych uczestników wydarzeń organizowanych przez FILHARMONIĘ.

Aby zapewnić ochronę danych osobowych Użytkowników strony, Filharmonia im. M. Karłowicza w Szczecinie stosuje niniejszą politykę prywatności oraz przestrzega przepisów Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. oraz ustawy z dnia 18 lipca 2002 o świadczeniu usług drogą elektroniczną (tj. Dz.U. z 2017 r. poz. 1219).

Dane Osobowe

Z chwilą przekazania przez Państwa danych osobowych takich jak imię, nazwisko, danych kontaktowych oraz innych danych warunkujących uczestnictwo w danym wydarzeniu lub uzyskania informacji nt. wydarzeń artystycznych – FILHARMONIA staje się administratorem Państwa danych osobowych.

Jeżeli chcą Państwo uzyskać jakiekolwiek informacje w zakresie przetwarzania wyżej wskazanych danych osobowych przez FILHARMONIĘ prosimy o kontakt na adres: FILHARMONIA, ul. Małopolska 48, 70-515 Szczecin. Jednocześnie informujemy, o wyznaczeniu inspektora danych osobowych, którego dane kontaktowe to: Inspektor ochrony danych osobowych Filharmonia im. Mieczysława Karłowicza w Szczecinie, ul. Małopolska 48, 70-515 Szczecin, lub adres e-mail: rodo@filharmonia.szczecin.pl.

Newsletter

W wypadku zapisania się przez Państwa do newslettera Administratora:
1) Państwa dane osobowe będą przetwarzanie wyłącznie w celu przesyłania newslettera FILHARMONII;
2) Państwa dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom współpracującym z FILHARMONIĄ, w tym podmiotom współpracującym w zakresie świadczenia usług informatycznych oraz podmiotom świadczącym usługi prawne;
3) Państwa dane osobowe będą przetwarzane do dnia cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w celu subskrypcji newslettera;
4) W związku z przetwarzaniem danych osobowych są Państwo uprawnieni do żądania od FILHARMONII:
  • dostępu do swoich danych osobowych,
  • sprostowania swoich danych osobowych,
  • ograniczenia przetwarzania swoich danych osobowych,
  • wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania swoich danych osobowych,
  • usunięcia swoich danych osobowych; wniesienia skargi do organu nadzorczego.
5) podanie danych osobowych jest dobrowolne, a brak podania danych osobowych skutkuje niemożliwością korzystania z newslettera.
6) nie podlegają Państwo decyzji, która opiera się wyłącznie na zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, które wywołuje wobec Państwa skutki prawne lub w podobny sposób istotnie na Państwa wpływa, a Państwa dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.

Cookies (Ciasteczka)

Serwis zbiera w sposób automatyczny tylko informacje zawarte w plikach cookies.
Pliki (cookies) są plikami tekstowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu. Przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Przede wszystkim zawierają nazwę strony internetowej swojego pochodzenia, swój unikalny numer, czas przechowywania na urządzeniu końcowym.

Operator serwisu filharmonia.szczecin.pl jest podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym swojego użytkownika pliki cookies oraz mającym do nich dostęp.

Operator serwisu wykorzystuje pliki (cookies) w celu:
  • tworzenia statystyk oglądalności poszczególnych treści;
  • personalizacji usług świadczonych z wykorzystaniem serwisu;
  • utrzymywania sesji użytkowników;
  • uwierzytelniania osób korzystających z serwisu,
  • dostarczania użytkownikom personalizowanych treści reklamowych
Serwis stosuje dwa zasadnicze rodzaje plików (cookies) - sesyjne i stałe. Pliki sesyjne są tymczasowe, przechowuje się je do momentu opuszczenia strony serwisu (poprzez wejście na inną stronę, wylogowanie lub wyłączenie przeglądarki). Pliki stałe przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu ich usunięcia przez użytkownika lub przez czas wynikający z ich ustawień. Użytkownik może w każdej chwili dokonać zmiany ustawień swojej przeglądarki, aby zablokować obsługę plików (cookies) lub każdorazowo uzyskiwać informacje o ich umieszczeniu w swoim urządzeniu. Inne dostępne opcje można sprawdzić w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Należy pamiętać, że większość przeglądarek domyślnie jest ustawione na akceptację zapisu plików (cookies) w urządzeniu końcowym. Operator Serwisu informuje, że zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą ograniczyć dostęp do niektórych funkcji strony internetowej serwisu. Pliki (cookies) z których korzysta serwis (zamieszczane w urządzeniu końcowym użytkownika) mogą być udostępnione jego partnerom oraz współpracującym z nim reklamodawcą. Informacje dotyczące ustawień przeglądarek internetowych dostępne są w jej menu (pomoc) lub na stronie jej producenta. Polityka prywatności dotycząca plików cookies pochodzi częściowo ze strony ciasteczka.org.pl.

ZAKUP ORAZ REZERWACJA BILETÓW I KARNETÓW

Rezerwacja biletów

W wypadku rezerwacji biletu na wydarzenie/spektakl:
1) Państwa dane osobowe będą przetwarzane jedynie w celu realizacji rezerwacji, a w wypadku niepotwierdzenia rezerwacji lub braku wpływu środków lub braku podjęcia innych czynności koniecznych do zrealizowania rezerwacji Państwa dane zostaną usunięte z bazy danych Filharmonii w ciągu 7 dni od dnia wydarzenia, na które nastąpiła rezerwacja,
2) Państwa dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom współpracującym z FILHARMONIĄ w zakresie świadczenia usług dotyczących działalności kulturalnej, podmiotom świadczącym usługi prawne, doradcze, konsultacyjne, graficzne, edytorskie, druku, informatyczne, pocztowe, kurierskie, prowadzącym sprzedaż biletów na wydarzenia organizowane przez FILHARMONIĘ;
3) Podanie danych osobowych jest warunkiem dokonania zakupu biletu(ów), karnetu lub zakupu biletu ze zniżką, a brak podania danych osobowych skutkuje niemożliwością świadczenia usług w powyższym zakresie.

Zakup biletów i karnetów

W wypadku zakupu biletów:
1) Państwa dane osobowe są przetwarzanie wyłącznie:
  • w celu sprzedaży karnetów (abonamentów) lub biletów, (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. b RODO),
  • w celach wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez FILHARMONIĘ, którymi są ustalenie, dochodzenie lub obrona roszczeń(podstawa prawna art. 6 ust. 1 lit. f RODO),
  • w celu prowadzenia działań w zakresie rozpowszechniania kultury (art. 6 ust. 1 lit. d i e RODO).
2) Państwa dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom współpracującym z FILHARMONIĄ w zakresie świadczenia usług dotyczących działalności kulturalnej, podmiotom świadczącym usługi prawne, doradcze, konsultacyjne, graficzne, edytorskie, druku, informatyczne, pocztowe, kurierskie, prowadzącym sprzedaż biletów na wydarzenia organizowane przez FILHARMONIĘ;
3) Państwa dane osobowe będą przetwarzane przez czas realizacji umowy, a przechowywane do dnia upływu okresu przedawnienia roszczeń, wynikającego z powszechnie obowiązujących przepisów prawa;
4) Państwa dane osobowe przedstawione przy zakupie biletu ze zniżką, będą utrwalane i przechowywane przez FILHARMONIĘ w celach statystyczno-analitycznych do momentu wygaśnięcia obowiązków przechowywania danych wynikających z przepisów prawa;
5) W związku z przetwarzaniem danych osobowych są Państwo uprawnieni do żądania od FILHARMONII dostępu do swoich danych osobowych; sprostowania swoich danych osobowych; ograniczenia przetwarzania swoich danych osobowych; wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania swoich danych osobowych; usunięcia swoich danych osobowych; wniesienia skargi do organu nadzorczego;
6) Podanie danych osobowych jest warunkiem dokonania zakupu biletu(ów), karnetu lub zakupu biletu ze zniżką, a brak podania danych osobowych skutkuje niemożliwością świadczenia usług w powyższym zakresie;
7) Nie podlegają Państwo decyzji, która opiera się wyłącznie na zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, które wywołuje wobec Państwa skutki prawne lub w podobny sposób istotnie na Państwa wpływa, a Państwa dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej;

Jednocześnie FILHARMONIA informuje, iż w czasie trwania wydarzeń kulturalnych może być prowadzona transmisja dźwięku i obrazu, która będzie emitowana na żywo w mediach publicznych lub Internecie, a podczas trwania wydarzeń kulturalnych zostaną wykonane nagrania i fotografie, które mogą zostać opublikowane na stronie FILHARMONII filharmonia.szczecin.pl/, portalach społecznościowych FILHARMONII oraz w publikacjach promujących wydarzenia kulturalne FILHARMONII. Wykorzystanie i rozpowszechnienie Państwa wizerunku, o którym mowa powyżej jest zgodne z przepisami prawa.

Sklep Internetowy

W wypadku dokonania zakupu towarów w sklepie internetowym Filharmonii:
1) Państwa dane osobowe są przetwarzanie wyłącznie:
  • w celu realizacji umowy sprzedaży tych towarów (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. b RODO),
  • w celach wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez FILHARMONIĘ, którymi są ustalenie, dochodzenie lub obrona roszczeń(podstawa prawna art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
2) Państwa dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom współpracującym z FILHARMONIĄ w zakresie świadczenia usług dotyczących działalności kulturalnej, podmiotom świadczącym usługi prawne, doradcze, konsultacyjne, graficzne, edytorskie, druku, informatyczne, pocztowe, kurierskie, prowadzącym sprzedaż biletów na wydarzenia organizowane przez FILHARMONIĘ;
3) Państwa dane osobowe będą przetwarzane przez okres realizacji umowy sprzedaży towarów, a przechowywane do dnia upływu okresu przedawnienia roszczeń, wynikającego z powszechnie obowiązujących przepisów prawa;
4) W wypadku niezrealizowania płatności za towar w sklepie internetowym Państwa dane zostaną usunięte z bazy danych Administratora po upływie 7 dni od dnia wprowadzenia zamówienia do elektronicznej aplikacji sprzedaży;
5) W związku z przetwarzaniem danych osobowych są Państwo uprawnieni do żądania od FILHARMONII dostępu do swoich danych osobowych; sprostowania swoich danych osobowych; ograniczenia przetwarzania swoich danych osobowych; wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania swoich danych osobowych; usunięcia swoich danych osobowych; wniesienia skargi do organu nadzorczego;
6) Podanie danych osobowych jest warunkiem realizacji umowy sprzedaży towarów, a brak podania danych osobowych skutkuje niemożliwością świadczenia usług w powyższym zakresie;
7) Nie podlegają Państwo decyzji, która opiera się wyłącznie na zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, które wywołuje wobec Państwa skutki prawne lub w podobny sposób istotnie na Państwa wpływa, a Państwa dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.

Kontrahenci/Partnerzy/Dostawcy Administratora

1) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu realizacji umowy lub w celu prowadzenia negocjacji co do zawarcia umowy, jeśli nie została jeszcze zawarta - na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. b rozporządzenia nr 2016/679 Parlamentu Europejskiego i Rady (ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych) z dnia 27 kwietnia 2016 r.,
2) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na wyraźnej podstawie prawnej jak np. organy kontroli skarbowej, organy wymiaru sprawiedliwości realizujące swoje ustawowe uprawnienia, a także dostawca usług IT i obsługi hostingu strony internetowej Administratora,
3) Pani/Pana dane osobowe przechowywane będą przez 6 lat tj. czas trwania terminu przedawnienia roszczeń publicznoprawnych związanych z realizacją umowy na podstawie przepisu art. 6 ust. 1 lit. c RODO,
4) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia, przeniesienia danych lub ograniczenia przetwarzania a także prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie w zakresie w jakim przetwarzanie odbywało się lub odbywa na podstawie Pani/Pana zgody, jak również prawo do wniesienia sprzeciwu, co do przetwarzania,
5) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
6) podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże odmowa podania danych może skutkować odmową zawarcia umowy,
7) Pani/Pana dane osobowe nie podlegają zautomatyzowanemu przetwarzaniu, ani profilowaniu i nie są przekazywane do Państwa trzeciego.

Postanowienia końcowe

Korzystając w jakikolwiek sposób z Serwisu użytkownicy akceptują zasady zawarte w niniejszej Polityce prywatności. W przypadku zmiany obowiązującej polityki prywatności, odpowiednie modyfikacje powyższych zasad zostaną udostępnione na stronie serwisu.

Wszelkie pytań odnośnie do Polityki Prywatności proszę kierować pod adres e-mail: rodo@filharmonia.szczecin.pl.
 
Marzec 2019
01MARpt, 13:00
01MARpt, 15:00
01MARpt, 19:00
PIANOFORTE 2018/2019Czwórki Beethovena koncert symfoniczny
02 MAR, sb, 18:00 - GRUPA MoCarta I PRZYJACIELEkoncert zewnętrzny
02 MAR, sb, 20:30 - GRUPA MoCarta I PRZYJACIELEkoncert zewnętrzny
03 MAR, nd, 16:00 - MUZYKA ZESPOŁU QUEEN SYMFONICZNIEkoncert zewnętrzny
03 MAR, nd, 19:30 - MUZYKA ZESPOŁU QUEEN SYMFONICZNIEkoncert zewnętrzny
04MARpn, 19:00
05MARwt, 09:00
DoNuta taktuje – Na razkoncert kameralnydla przedszkoli
05MARwt, 10:30
DoNuta taktuje – Na razkoncert kameralnydla przedszkoli
05MARwt, 12:00
DoNuta taktuje – Na razkoncert kameralnydla przedszkoli
05MARwt, 19:00
RUBATO 2018/2019Robert Bisha & Albański Chór Izopolifonicznykoncert tradycyjny
06MARśr, 09:00
DoNuta taktuje – Na razkoncert kameralnydla przedszkoli
06MARśr, 10:30
DoNuta taktuje – Na razkoncert kameralnydla przedszkoli
06MARśr, 12:00
DoNuta taktuje – Na razkoncert kameralnydla przedszkoli
07MARcz, 19:00
SOUNDLAB 2018/2019Strawiński | Lab 6: El-recompositionkoncert symfoniczny
08MARpt, 13:00
08MARpt, 15:00
08MARpt, 19:00
VIRTUOSO 2018/2019Schnittke | Rachmaninowkoncert symfoniczny
09MARsb, 09:00
Raniutto - Legatowarsztatydla dzieci do 2. roku życia
09MARsb, 10:30
Raniutto - Portatowarsztatydla dzieci w wieku od 2. do 4. roku życia
09MARsb, 12:00
Raniutto - Staccatowarsztatydla dzieci w wieku od 4. do 6. roku życia
10MARnd, 17:00
Czy jedzie z nami Mozart?koncert rodzinnydla dzieci od 6. roku życia z opiekunami
10MARnd, 17:00
Salonik Wiolinowy, czyli dziecko pod skrzydłami Filharmoniiwarsztatydla dzieci w wieku 3–6 lat, bez udziału opiekunów
11 MAR, pn, 19:00 - MICHAŁ BAJOR - OD KOFTY... DO KORCZAkoncert zewnętrzny
12MARwt, 10:00
Droga do Oza koncert szkolnydla klas IV-VIII
12MARwt, 12:00
Droga do Oza koncert szkolnydla klas IV-VIII
12 MAR, wt, 19:00 - SŁAWEK UNIATOWSKI - "METAMORPHOSIS"koncert zewnętrzny
13MARśr, 19:00
PIANOFORTE 2018/2019Laureaci konkursów | Dmitry Masleevrecital
14MARcz, 19:00
15MARpt, 13:00
15MARpt, 15:00
15MARpt, 19:00
DECISO 2018/2019Staatskapelle Weimar | Karabitskoncert symfoniczny
16MARsb, 09:00
Raniutto - Legatowarsztatydla dzieci do 2. roku życia
16MARsb, 10:30
Raniutto - Portatowarsztatydla dzieci w wieku od 2. do 4. roku życia
16MARsb, 12:00
Raniutto - Staccatowarsztatydla dzieci w wieku od 4. do 6. roku życia
16 MAR, sb, 17:00 - SZCZECIN JAZZ 2019 MAJKA JEŻOWSKA & SZCZECIN JAZZkoncert zewnętrzny
16 MAR, sb, 19:00 - SZCZECIN JAZZ 2019 MAJKA JEŻOWSKA & SZCZECIN JAZZkoncert zewnętrzny
17MARnd, 19:00
BRILLANTE 2018/2019Anna Jurksztowicz | Krzesimir Dębskikoncert
18 MAR, pn, 20:00 - SZCZECIN JAZZ 2019 KENNY GARRETTkoncert zewnętrzny
19MARwt, 19:00
20 MAR, śr, 19:00 - 10 TENOROWkoncert zewnętrzny
21MARcz, 10:00
akcja społeczna Słyszę Dobre DźwiękiGra o tongra edukacyjnadla klas V-VI szkół podstawowych
22MARpt, 13:00
22MARpt, 15:00
22MARpt, 19:00
VIRTUOSO 2018/2019 | Preludium Talentów Waarts gra Prokofiewakoncert symfoniczny
23 MAR, sb, 17:00 - SYMPHONICAkoncert zewnętrzny
23 MAR, sb, 20:00 - SYMPHONICAkoncert zewnętrzny
24 MAR, nd, 16:30 - NIEMEN INACZEJkoncert zewnętrzny
24 MAR, nd, 20:00 - NIEMEN INACZEJkoncert zewnętrzny
JUTRO25 MARpn, 09:00
DoNuta taktuje – Na dwakoncert kameralnydla klas I-III
JUTRO25 MARpn, 10:30
DoNuta taktuje – Na dwakoncert kameralnydla klas I-III
JUTRO25 MARpn, 12:00
DoNuta taktuje – Na dwakoncert kameralnydla klas I-III
26MARwt, 09:00
DoNuta taktuje – Na dwakoncert kameralnydla klas I-III
26MARwt, 10:30
DoNuta taktuje – Na dwakoncert kameralnydla klas I-III
26MARwt, 12:00
DoNuta taktuje – Na dwakoncert kameralnydla klas I-III
29MARpt, 13:00
29MARpt, 15:00
29MARpt, 19:00
GRANDIOSO 2018/2019Mahler 2koncert symfoniczny
31MARnd, 19:00
MISTERIOSO 2018/2019Buxtehude | Membra Jesu Nostri koncert muzyki dawnej
Kwiecień 2019
01KWIpn, 10:00
Droga do Oza koncert szkolnydla klas IV-VIII
01KWIpn, 12:00
Droga do Oza koncert szkolnydla klas IV-VIII
02KWIwt, 19:00
INTERMEZZO 2018/2019Prosto ze Szczecina | Michał Francuzkoncert kameralny
04KWIcz, 19:00
SOUNDLAB 2018/2019Shiva Feshareki | Lab 7: El-vinylkoncert elektroniczny
05KWIpt, 13:00
05KWIpt, 15:00
05KWIpt, 19:00
SONORO 2018/2019Mozart | Haydn koncert symfoniczny
07KWInd, 17:00
Czy mnie jeszcze pamiętasz? Seniorita w Filharmoniikoncert rodzinnydla dzieci od 6. roku życia z opiekunami
07KWInd, 17:00
Salonik Wiolinowy, czyli dziecko pod skrzydłami Filharmoniiwarsztatydla dzieci w wieku 3–6 lat, bez udziału opiekunów
09KWIwt, 09:00
DoNuta taktuje – W trasiekoncert wyjazdowydla przedszkoli
09KWIwt, 11:00
DoNuta taktuje – W trasiekoncert wyjazdowydla przedszkoli
09KWIwt, 19:00
RUBATO 2018/2019Alentejo Cantado (Portugalia)koncert tradycyjny
10KWIśr, 09:00
DoNuta taktuje – W trasiekoncert wyjazdowydla przedszkoli
10KWIśr, 11:00
DoNuta taktuje – W trasiekoncert wyjazdowydla przedszkoli
12KWIpt, 13:00
12KWIpt, 15:00
12KWIpt, 19:00
SONORO 2018/2019Walewska | Pieśni Karłowicza koncert symfoniczny
13KWIsb, 09:00
Raniutto - Legatowarsztatydla dzieci do 2. roku życia
13KWIsb, 10:30
Raniutto - Portatowarsztatydla dzieci w wieku od 2. do 4. roku życia
13KWIsb, 12:00
Raniutto - Staccatowarsztatydla dzieci w wieku od 4. do 6. roku życia
13KWIsb, 19:00
ENERGICO 2018/2019Mitch & Mitch | ENERGICOkoncert
17KWIśr, 19:00
PIANOFORTE 2018/2019Laureaci konkursów | Boris Giltburgrecital
24KWIśr, 19:00
MISTERIOSO 2018/2019Filharmonicy kameralnie | Cztery struny światakoncert kameralny
26KWIpt, 13:00
26KWIpt, 15:00
26KWIpt, 19:00
SONORO 2018/2019Sibelius | Lutosławski | Czajkowskikoncert symfoniczny
28KWInd, 19:00
BRILLANTE 2018/2019Grażyna Auguścik | Jazz | Orkiestrakoncert
30KWIwt, 19:00
«
2019
»
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
REPERTUAR
COOKIESAby ułatwić Tobie korzystanie z serwisu filharmonia.szczecin.pl, a także w celach statystycznych, używamy plików cookies. Jeśli nie blokujesz tych plików, oznacza to, że zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Polityka prywatności | AKCEPTUJĘ