Polityka prywatności
Filharmonia im. Mieczysława Karłowicza w Szczecinie – w dalszej części niniejszego opracowania zwana FILHARMONIĄ – będąc instytucją kultury wykazuje dbałość o ochronę danych osobowych uczestników wydarzeń organizowanych przez FILHARMONIĘ.

Aby zapewnić ochronę danych osobowych Użytkowników strony, Filharmonia im. M. Karłowicza w Szczecinie stosuje niniejszą politykę prywatności oraz przestrzega przepisów Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. oraz ustawy z dnia 18 lipca 2002 o świadczeniu usług drogą elektroniczną (tj. Dz.U. z 2017 r. poz. 1219).

Dane Osobowe

Z chwilą przekazania przez Państwa danych osobowych takich jak imię, nazwisko, danych kontaktowych oraz innych danych warunkujących uczestnictwo w danym wydarzeniu lub uzyskania informacji nt. wydarzeń artystycznych – FILHARMONIA staje się administratorem Państwa danych osobowych.

Jeżeli chcą Państwo uzyskać jakiekolwiek informacje w zakresie przetwarzania wyżej wskazanych danych osobowych przez FILHARMONIĘ prosimy o kontakt na adres: FILHARMONIA, ul. Małopolska 48, 70-515 Szczecin. Jednocześnie informujemy, o wyznaczeniu inspektora danych osobowych, którego dane kontaktowe to: Inspektor ochrony danych osobowych Filharmonia im. Mieczysława Karłowicza w Szczecinie, ul. Małopolska 48, 70-515 Szczecin, lub adres e-mail: rodo@filharmonia.szczecin.pl.

Newsletter

W wypadku zapisania się przez Państwa do newslettera Administratora:
1) Państwa dane osobowe będą przetwarzanie wyłącznie w celu przesyłania newslettera FILHARMONII;
2) Państwa dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom współpracującym z FILHARMONIĄ, w tym podmiotom współpracującym w zakresie świadczenia usług informatycznych oraz podmiotom świadczącym usługi prawne;
3) Państwa dane osobowe będą przetwarzane do dnia cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w celu subskrypcji newslettera;
4) W związku z przetwarzaniem danych osobowych są Państwo uprawnieni do żądania od FILHARMONII:
  • dostępu do swoich danych osobowych,
  • sprostowania swoich danych osobowych,
  • ograniczenia przetwarzania swoich danych osobowych,
  • wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania swoich danych osobowych,
  • usunięcia swoich danych osobowych; wniesienia skargi do organu nadzorczego.
5) podanie danych osobowych jest dobrowolne, a brak podania danych osobowych skutkuje niemożliwością korzystania z newslettera.
6) nie podlegają Państwo decyzji, która opiera się wyłącznie na zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, które wywołuje wobec Państwa skutki prawne lub w podobny sposób istotnie na Państwa wpływa, a Państwa dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.

Cookies (Ciasteczka)

Serwis zbiera w sposób automatyczny tylko informacje zawarte w plikach cookies.
Pliki (cookies) są plikami tekstowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu. Przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Przede wszystkim zawierają nazwę strony internetowej swojego pochodzenia, swój unikalny numer, czas przechowywania na urządzeniu końcowym.

Operator serwisu filharmonia.szczecin.pl jest podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym swojego użytkownika pliki cookies oraz mającym do nich dostęp.

Operator serwisu wykorzystuje pliki (cookies) w celu:
  • tworzenia statystyk oglądalności poszczególnych treści;
  • personalizacji usług świadczonych z wykorzystaniem serwisu;
  • utrzymywania sesji użytkowników;
  • uwierzytelniania osób korzystających z serwisu,
  • dostarczania użytkownikom personalizowanych treści reklamowych
Serwis stosuje dwa zasadnicze rodzaje plików (cookies) - sesyjne i stałe. Pliki sesyjne są tymczasowe, przechowuje się je do momentu opuszczenia strony serwisu (poprzez wejście na inną stronę, wylogowanie lub wyłączenie przeglądarki). Pliki stałe przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu ich usunięcia przez użytkownika lub przez czas wynikający z ich ustawień. Użytkownik może w każdej chwili dokonać zmiany ustawień swojej przeglądarki, aby zablokować obsługę plików (cookies) lub każdorazowo uzyskiwać informacje o ich umieszczeniu w swoim urządzeniu. Inne dostępne opcje można sprawdzić w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Należy pamiętać, że większość przeglądarek domyślnie jest ustawione na akceptację zapisu plików (cookies) w urządzeniu końcowym. Operator Serwisu informuje, że zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą ograniczyć dostęp do niektórych funkcji strony internetowej serwisu. Pliki (cookies) z których korzysta serwis (zamieszczane w urządzeniu końcowym użytkownika) mogą być udostępnione jego partnerom oraz współpracującym z nim reklamodawcą. Informacje dotyczące ustawień przeglądarek internetowych dostępne są w jej menu (pomoc) lub na stronie jej producenta. Polityka prywatności dotycząca plików cookies pochodzi częściowo ze strony ciasteczka.org.pl.

ZAKUP ORAZ REZERWACJA BILETÓW I KARNETÓW

Rezerwacja biletów

W wypadku rezerwacji biletu na wydarzenie/spektakl:
1) Państwa dane osobowe będą przetwarzane jedynie w celu realizacji rezerwacji, a w wypadku niepotwierdzenia rezerwacji lub braku wpływu środków lub braku podjęcia innych czynności koniecznych do zrealizowania rezerwacji Państwa dane zostaną usunięte z bazy danych Filharmonii w ciągu 7 dni od dnia wydarzenia, na które nastąpiła rezerwacja,
2) Państwa dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom współpracującym z FILHARMONIĄ w zakresie świadczenia usług dotyczących działalności kulturalnej, podmiotom świadczącym usługi prawne, doradcze, konsultacyjne, graficzne, edytorskie, druku, informatyczne, pocztowe, kurierskie, prowadzącym sprzedaż biletów na wydarzenia organizowane przez FILHARMONIĘ;
3) Podanie danych osobowych jest warunkiem dokonania zakupu biletu(ów), karnetu lub zakupu biletu ze zniżką, a brak podania danych osobowych skutkuje niemożliwością świadczenia usług w powyższym zakresie.

Zakup biletów i karnetów

W wypadku zakupu biletów:
1) Państwa dane osobowe są przetwarzanie wyłącznie:
  • w celu sprzedaży karnetów (abonamentów) lub biletów, (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. b RODO),
  • w celach wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez FILHARMONIĘ, którymi są ustalenie, dochodzenie lub obrona roszczeń(podstawa prawna art. 6 ust. 1 lit. f RODO),
  • w celu prowadzenia działań w zakresie rozpowszechniania kultury (art. 6 ust. 1 lit. d i e RODO).
2) Państwa dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom współpracującym z FILHARMONIĄ w zakresie świadczenia usług dotyczących działalności kulturalnej, podmiotom świadczącym usługi prawne, doradcze, konsultacyjne, graficzne, edytorskie, druku, informatyczne, pocztowe, kurierskie, prowadzącym sprzedaż biletów na wydarzenia organizowane przez FILHARMONIĘ;
3) Państwa dane osobowe będą przetwarzane przez czas realizacji umowy, a przechowywane do dnia upływu okresu przedawnienia roszczeń, wynikającego z powszechnie obowiązujących przepisów prawa;
4) Państwa dane osobowe przedstawione przy zakupie biletu ze zniżką, będą utrwalane i przechowywane przez FILHARMONIĘ w celach statystyczno-analitycznych do momentu wygaśnięcia obowiązków przechowywania danych wynikających z przepisów prawa;
5) W związku z przetwarzaniem danych osobowych są Państwo uprawnieni do żądania od FILHARMONII dostępu do swoich danych osobowych; sprostowania swoich danych osobowych; ograniczenia przetwarzania swoich danych osobowych; wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania swoich danych osobowych; usunięcia swoich danych osobowych; wniesienia skargi do organu nadzorczego;
6) Podanie danych osobowych jest warunkiem dokonania zakupu biletu(ów), karnetu lub zakupu biletu ze zniżką, a brak podania danych osobowych skutkuje niemożliwością świadczenia usług w powyższym zakresie;
7) Nie podlegają Państwo decyzji, która opiera się wyłącznie na zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, które wywołuje wobec Państwa skutki prawne lub w podobny sposób istotnie na Państwa wpływa, a Państwa dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej;

Jednocześnie FILHARMONIA informuje, iż w czasie trwania wydarzeń kulturalnych może być prowadzona transmisja dźwięku i obrazu, która będzie emitowana na żywo w mediach publicznych lub Internecie, a podczas trwania wydarzeń kulturalnych zostaną wykonane nagrania i fotografie, które mogą zostać opublikowane na stronie FILHARMONII filharmonia.szczecin.pl/, portalach społecznościowych FILHARMONII oraz w publikacjach promujących wydarzenia kulturalne FILHARMONII. Wykorzystanie i rozpowszechnienie Państwa wizerunku, o którym mowa powyżej jest zgodne z przepisami prawa.

Sklep Internetowy

W wypadku dokonania zakupu towarów w sklepie internetowym Filharmonii:
1) Państwa dane osobowe są przetwarzanie wyłącznie:
  • w celu realizacji umowy sprzedaży tych towarów (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. b RODO),
  • w celach wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez FILHARMONIĘ, którymi są ustalenie, dochodzenie lub obrona roszczeń(podstawa prawna art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
2) Państwa dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom współpracującym z FILHARMONIĄ w zakresie świadczenia usług dotyczących działalności kulturalnej, podmiotom świadczącym usługi prawne, doradcze, konsultacyjne, graficzne, edytorskie, druku, informatyczne, pocztowe, kurierskie, prowadzącym sprzedaż biletów na wydarzenia organizowane przez FILHARMONIĘ;
3) Państwa dane osobowe będą przetwarzane przez okres realizacji umowy sprzedaży towarów, a przechowywane do dnia upływu okresu przedawnienia roszczeń, wynikającego z powszechnie obowiązujących przepisów prawa;
4) W wypadku niezrealizowania płatności za towar w sklepie internetowym Państwa dane zostaną usunięte z bazy danych Administratora po upływie 7 dni od dnia wprowadzenia zamówienia do elektronicznej aplikacji sprzedaży;
5) W związku z przetwarzaniem danych osobowych są Państwo uprawnieni do żądania od FILHARMONII dostępu do swoich danych osobowych; sprostowania swoich danych osobowych; ograniczenia przetwarzania swoich danych osobowych; wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania swoich danych osobowych; usunięcia swoich danych osobowych; wniesienia skargi do organu nadzorczego;
6) Podanie danych osobowych jest warunkiem realizacji umowy sprzedaży towarów, a brak podania danych osobowych skutkuje niemożliwością świadczenia usług w powyższym zakresie;
7) Nie podlegają Państwo decyzji, która opiera się wyłącznie na zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, które wywołuje wobec Państwa skutki prawne lub w podobny sposób istotnie na Państwa wpływa, a Państwa dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.

Kontrahenci/Partnerzy/Dostawcy Administratora

1) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu realizacji umowy lub w celu prowadzenia negocjacji co do zawarcia umowy, jeśli nie została jeszcze zawarta - na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. b rozporządzenia nr 2016/679 Parlamentu Europejskiego i Rady (ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych) z dnia 27 kwietnia 2016 r.,
2) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na wyraźnej podstawie prawnej jak np. organy kontroli skarbowej, organy wymiaru sprawiedliwości realizujące swoje ustawowe uprawnienia, a także dostawca usług IT i obsługi hostingu strony internetowej Administratora,
3) Pani/Pana dane osobowe przechowywane będą przez 6 lat tj. czas trwania terminu przedawnienia roszczeń publicznoprawnych związanych z realizacją umowy na podstawie przepisu art. 6 ust. 1 lit. c RODO,
4) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia, przeniesienia danych lub ograniczenia przetwarzania a także prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie w zakresie w jakim przetwarzanie odbywało się lub odbywa na podstawie Pani/Pana zgody, jak również prawo do wniesienia sprzeciwu, co do przetwarzania,
5) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
6) podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże odmowa podania danych może skutkować odmową zawarcia umowy,
7) Pani/Pana dane osobowe nie podlegają zautomatyzowanemu przetwarzaniu, ani profilowaniu i nie są przekazywane do Państwa trzeciego.

Postanowienia końcowe

Korzystając w jakikolwiek sposób z Serwisu użytkownicy akceptują zasady zawarte w niniejszej Polityce prywatności. W przypadku zmiany obowiązującej polityki prywatności, odpowiednie modyfikacje powyższych zasad zostaną udostępnione na stronie serwisu.

Wszelkie pytań odnośnie do Polityki Prywatności proszę kierować pod adres e-mail: rodo@filharmonia.szczecin.pl.
 
Styczeń 2019
01STYwt, 17:00
02STYśr, 19:00
INTERMEZZO 2018/2019Paganini | Bach | Kameralniekoncert kameralny
04STYpt, 13:00
04STYpt, 15:00
05STYsb, 19:00
FESTIVO 2018/2019Szczecin-Wrocław | Kolędy światakoncert kameralny
06STYnd, 19:00
GRANDIOSO 2018/2019BBC Symphony Orchestrakoncert symfoniczny
08STYwt, 09:00
DoNuta taktuje – Na razkoncert kameralnydla przedszkoli
08STYwt, 10:30
DoNuta taktuje – Na razkoncert kameralnydla przedszkoli
08STYwt, 12:00
DoNuta taktuje – Na razkoncert kameralnydla przedszkoli
08STYwt, 19:00
RUBATO 2018/2019Dziczka (Polska/Ukraina) koncert tradycyjny
09STYśr, 09:00
DoNuta taktuje – Na razkoncert kameralnydla przedszkoli
09STYśr, 10:30
DoNuta taktuje – Na razkoncert kameralnydla przedszkoli
09STYśr, 12:00
DoNuta taktuje – Na razkoncert kameralnydla przedszkoli
09 STY, śr, 19:00 - KONCERT NOWOROCZNY - TEATR NARODOWY OPERETKI KIJOWSKIEJkoncert zewnętrzny
11STYpt, 13:00
11STYpt, 15:00
11STYpt, 19:00
12STYsb, 09:00
Raniutto - Legatowarsztatydla dzieci do 2. roku życia
12STYsb, 10:30
Raniutto - Portatowarsztatydla dzieci w wieku od 2. do 4. roku życia
12STYsb, 12:00
Raniutto - Staccatowarsztatydla dzieci w wieku od 4. do 6. roku życia
12STYsb, 19:00
FESTIVO 2018/2019Koncert prezydencki koncert symfoniczny
13STYnd, 19:00
BRILLANTE 2018/2019Soyka | Woś | Hlushkokoncert
14STYpn, 10:00
Orkiestra na językach BIS koncert szkolnydla klas IV-VIII
14STYpn, 12:00
Orkiestra na językach BIS koncert szkolnydla klas IV-VIII
14STYpn, 19:00
ESPRESSIVO 2018/2019Marcin Wasilewski Trio koncert jazzowy
15 STY, wt, 19:00 - KRZYSZTOF KRAWCZYK – „JAK MINĄŁ DZIEŃ”koncert zewnętrzny
16 STY, śr, 19:00 - MICHAŁ SZPAK Z ZESPOŁEM - DREAMER TOURkoncert zewnętrzny
18STYpt, 13:00
18STYpt, 15:00
18STYpt, 19:00
SONORO 2018/2019Gulda | Ravel | Respighikoncert symfoniczny
19 STY, sb, 19:00 - DE MONO X OSIECKA - KONCERT PRZENIESIONYkoncert zewnętrzny
20STYnd, 17:00
Jerz Igorkoncert rodzinnydla dzieci od 6. roku życia z opiekunami
20STYnd, 17:00
Salonik Wiolinowy, czyli dziecko pod skrzydłami Filharmoniiwarsztatydla dzieci w wieku 3–6 lat, bez udziału opiekunów
22STYwt, 09:00
DoNuta taktuje – Na dwakoncert kameralnydla klas I-III
22STYwt, 10:30
DoNuta taktuje – Na dwakoncert kameralnydla klas I-III
22STYwt, 12:00
DoNuta taktuje – Na dwakoncert kameralnydla klas I-III
23STYśr, 09:00
DoNuta taktuje – Na dwakoncert kameralnydla klas I-III
23STYśr, 10:30
DoNuta taktuje – Na dwakoncert kameralnydla klas I-III
23STYśr, 12:00
DoNuta taktuje – Na dwakoncert kameralnydla klas I-III
23STYśr, 19:00
MISTERIOSO 2018/2019Recital perkusyjny I Alexej Gerassimezkoncert kameralny
25STYpt, 13:00
25STYpt, 15:00
25STYpt, 19:00
FESTIVO 2018/2019Vivat Mozart! koncert symfoniczny
26STYsb, 09:00
Raniutto - Legatowarsztatydla dzieci do 2. roku życia
26STYsb, 10:30
Raniutto - Portatowarsztatydla dzieci w wieku od 2. do 4. roku życia
26STYsb, 12:00
Raniutto - Staccatowarsztatydla dzieci w wieku od 4. do 6. roku życia
26STYsb, 19:00
SOUNDLAB 2018/2019Anna Zaradny | Lab 4: El-SONOkoncert elektroniczny
27STYnd, 19:00
BRILLANTE 2018/2019Piosenki z Kabaretu Starszych Panówkoncert
28STYpn, 10:00
Zimowy zawrót głowy – ferie w Filharmoniiwarsztatydla dzieci od 7. do 10. roku życia
28STYpn, 12:00
Zimowy zawrót głowy – ferie w Filharmoniiwarsztatydla dzieci od 7. do 10. roku życia
28 STY, pn, 19:00 - ANDRZEJ PIASECZNY - O MNIE, O TOBIE, O NASkoncert zewnętrzny
29STYwt, 10:00
Zimowy zawrót głowy – ferie w Filharmoniiwarsztatydla dzieci od 7. do 10. roku życia
29STYwt, 12:00
Zimowy zawrót głowy – ferie w Filharmoniiwarsztatydla dzieci od 7. do 10. roku życia
30STYśr, 10:00
Zimowy zawrót głowy – ferie w Filharmoniiwarsztatydla dzieci od 7. do 10. roku życia
30STYśr, 12:00
Zimowy zawrót głowy – ferie w Filharmoniiwarsztatydla dzieci od 7. do 10. roku życia
31STYcz, 10:00
Zimowy zawrót głowy – ferie w Filharmoniiwarsztatydla dzieci od 7. do 10. roku życia
31STYcz, 12:00
Zimowy zawrót głowy – ferie w Filharmoniiwarsztatydla dzieci od 7. do 10. roku życia
Luty 2019
01LUTYpt, 10:00
Zimowy zawrót głowy – ferie w Filharmoniiwarsztatydla dzieci od 7. do 10. roku życia
01LUTYpt, 12:00
Zimowy zawrót głowy – ferie w Filharmoniiwarsztatydla dzieci od 7. do 10. roku życia
01LUTYpt, 13:00
01LUTYpt, 15:00
01LUTYpt, 19:00
SONORO 2018/2019Gershwin | Ginastera | Antonsenkoncert symfoniczny
04LUTYpn, 19:00
ESPRESSIVO 2018/2019Mateusz Gawęda Trio | Falstartkoncert jazzowy
06LUTYśr, 19:00
SONORO 2018/2019Szczecin-Wrocław | Klasycykoncert
08LUTYpt, 13:00
08LUTYpt, 15:00
08LUTYpt, 19:00
DECISO 2018/2019Avi Avital | Beethoven | Bachkoncert
10LUTYnd, 17:00
Kim był Oz?spektakl rodzinnydla dzieci od 6. roku życia z opiekunami
10LUTYnd, 17:00
Salonik Wiolinowy, czyli dziecko pod skrzydłami Filharmoniiwarsztatydla dzieci w wieku 3–6 lat, bez udziału opiekunów
11LUTYpn, 10:00
Droga do Oza koncert szkolnydla klas IV-VIII
11LUTYpn, 12:00
Droga do Oza koncert szkolnydla klas IV-VIII
12LUTYwt, 19:00
RUBATO 2018/2019Klapa Reful Split (Chorwacja)koncert tradycyjny
13LUTYśr, 19:00
ANIMATO 2018/2019Filharmonicy Kameralnie | Magic sonata koncert kameralny
15LUTYpt, 13:00
15LUTYpt, 15:00
15LUTYpt, 19:00
VIRTUOSO 2018/2019Bernstein | Borowicz | Meisingerkoncert symfoniczny
20LUTYśr, 19:00
PIANOFORTE 2018/2019Laureaci Konkursów | Denis Kozukhinrecital
21LUTYcz, 09:00
akcja społeczna Słyszę Dobre DźwiękiSłyszę Dobre Dźwiękikonferencja
22LUTYpt, 13:00
22LUTYpt, 15:00
22LUTYpt, 19:00
SONORO 2018/2019Boreyko | Strawiński koncert symfoniczny
23LUTYsb, 09:00
Raniutto - Legatowarsztatydla dzieci do 2. roku życia
23LUTYsb, 10:30
Raniutto - Portatowarsztatydla dzieci w wieku od 2. do 4. roku życia
23LUTYsb, 12:00
Raniutto - Staccatowarsztatydla dzieci w wieku od 4. do 6. roku życia
23LUTYsb, 19:00
SOUNDLAB 2018/2019Forest Swords | Lab 5: El-tripkoncert elektroniczny
24LUTYnd, 19:00
BRILLANTE 2018/2019K. Stańko | Herdzin | Aquariuskoncert
26LUTYwt, 19:00
INTERMEZZO 2018/2019Sax & Keuriskoncert kameralny
27LUTYśr, 09:00
DoNuta taktuje – Integrakoncert kameralnydla klas I-III z udziałem muzyków Filharmonii i osób z dysfunkcjami
27LUTYśr, 11:00
DoNuta taktuje – Integrakoncert kameralnydla klas I-III z udziałem muzyków Filharmonii i osób z dysfunkcjami
28LUTYcz, 09:00
DoNuta taktuje – Integrakoncert kameralnydla klas I-III z udziałem muzyków Filharmonii i osób z dysfunkcjami
28LUTYcz, 11:00
DoNuta taktuje – Integrakoncert kameralnydla klas I-III z udziałem muzyków Filharmonii i osób z dysfunkcjami
«
2019
»
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
REPERTUAR
COOKIESAby ułatwić Tobie korzystanie z serwisu filharmonia.szczecin.pl, a także w celach statystycznych, używamy plików cookies. Jeśli nie blokujesz tych plików, oznacza to, że zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Polityka prywatności | AKCEPTUJĘ