Polityka prywatności

Filharmonia im. Mieczysława Karłowicza w Szczecinie – w dalszej części niniejszego opracowania zwana FILHARMONIĄ – będąc instytucją kultury wykazuje dbałość o ochronę danych osobowych uczestników wydarzeń organizowanych przez FILHARMONIĘ.

Aby zapewnić ochronę danych osobowych Użytkowników strony, Filharmonia im. M. Karłowicza w Szczecinie stosuje niniejszą politykę prywatności oraz przestrzega przepisów Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. oraz ustawy z dnia 18 lipca 2002 o świadczeniu usług drogą elektroniczną (tj. Dz.U. z 2017 r. poz. 1219).

Dane Osobowe

Z chwilą przekazania przez Państwa danych osobowych takich jak imię, nazwisko, danych kontaktowych oraz innych danych warunkujących uczestnictwo w danym wydarzeniu lub uzyskania informacji nt. wydarzeń artystycznych – FILHARMONIA staje się administratorem Państwa danych osobowych.

Jeżeli chcą Państwo uzyskać jakiekolwiek informacje w zakresie przetwarzania wyżej wskazanych danych osobowych przez FILHARMONIĘ prosimy o kontakt na adres: FILHARMONIA, ul. Małopolska 48, 70-515 Szczecin. Jednocześnie informujemy, o wyznaczeniu inspektora danych osobowych, którego dane kontaktowe to: Inspektor ochrony danych osobowych Filharmonia im. Mieczysława Karłowicza w Szczecinie, ul. Małopolska 48, 70-515 Szczecin, lub adres e-mail: rodo@filharmonia.szczecin.pl.

Newsletter

W wypadku zapisania się przez Państwa do newslettera Administratora:
1) Państwa dane osobowe będą przetwarzanie wyłącznie w celu przesyłania newslettera FILHARMONII;
2) Państwa dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom współpracującym z FILHARMONIĄ, w tym podmiotom współpracującym w zakresie świadczenia usług informatycznych oraz podmiotom świadczącym usługi prawne;
3) Państwa dane osobowe będą przetwarzane do dnia cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w celu subskrypcji newslettera;
4) W związku z przetwarzaniem danych osobowych są Państwo uprawnieni do żądania od FILHARMONII:
  • dostępu do swoich danych osobowych,
  • sprostowania swoich danych osobowych,
  • ograniczenia przetwarzania swoich danych osobowych,
  • wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania swoich danych osobowych,
  • usunięcia swoich danych osobowych; wniesienia skargi do organu nadzorczego.
5) podanie danych osobowych jest dobrowolne, a brak podania danych osobowych skutkuje niemożliwością korzystania z newslettera.
6) nie podlegają Państwo decyzji, która opiera się wyłącznie na zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, które wywołuje wobec Państwa skutki prawne lub w podobny sposób istotnie na Państwa wpływa, a Państwa dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.

Cookies (Ciasteczka)

Serwis zbiera w sposób automatyczny tylko informacje zawarte w plikach cookies.
Pliki (cookies) są plikami tekstowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu. Przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Przede wszystkim zawierają nazwę strony internetowej swojego pochodzenia, swój unikalny numer, czas przechowywania na urządzeniu końcowym.

Operator serwisu filharmonia.szczecin.pl jest podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym swojego użytkownika pliki cookies oraz mającym do nich dostęp.

Operator serwisu wykorzystuje pliki (cookies) w celu:
  • tworzenia statystyk oglądalności poszczególnych treści;
  • personalizacji usług świadczonych z wykorzystaniem serwisu;
  • utrzymywania sesji użytkowników;
  • uwierzytelniania osób korzystających z serwisu,
  • dostarczania użytkownikom personalizowanych treści reklamowych
Serwis stosuje dwa zasadnicze rodzaje plików (cookies) - sesyjne i stałe. Pliki sesyjne są tymczasowe, przechowuje się je do momentu opuszczenia strony serwisu (poprzez wejście na inną stronę, wylogowanie lub wyłączenie przeglądarki). Pliki stałe przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu ich usunięcia przez użytkownika lub przez czas wynikający z ich ustawień. Użytkownik może w każdej chwili dokonać zmiany ustawień swojej przeglądarki, aby zablokować obsługę plików (cookies) lub każdorazowo uzyskiwać informacje o ich umieszczeniu w swoim urządzeniu. Inne dostępne opcje można sprawdzić w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Należy pamiętać, że większość przeglądarek domyślnie jest ustawione na akceptację zapisu plików (cookies) w urządzeniu końcowym. Operator Serwisu informuje, że zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą ograniczyć dostęp do niektórych funkcji strony internetowej serwisu. Pliki (cookies) z których korzysta serwis (zamieszczane w urządzeniu końcowym użytkownika) mogą być udostępnione jego partnerom oraz współpracującym z nim reklamodawcą. Informacje dotyczące ustawień przeglądarek internetowych dostępne są w jej menu (pomoc) lub na stronie jej producenta. Polityka prywatności dotycząca plików cookies pochodzi częściowo ze strony ciasteczka.org.pl.

ZAKUP ORAZ REZERWACJA BILETÓW I KARNETÓW

Rezerwacja biletów

W wypadku rezerwacji biletu na wydarzenie/spektakl:
1) Państwa dane osobowe będą przetwarzane jedynie w celu realizacji rezerwacji, a w wypadku niepotwierdzenia rezerwacji lub braku wpływu środków lub braku podjęcia innych czynności koniecznych do zrealizowania rezerwacji Państwa dane zostaną usunięte z bazy danych Filharmonii w ciągu 7 dni od dnia wydarzenia, na które nastąpiła rezerwacja,
2) Państwa dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom współpracującym z FILHARMONIĄ w zakresie świadczenia usług dotyczących działalności kulturalnej, podmiotom świadczącym usługi prawne, doradcze, konsultacyjne, graficzne, edytorskie, druku, informatyczne, pocztowe, kurierskie, prowadzącym sprzedaż biletów na wydarzenia organizowane przez FILHARMONIĘ;
3) Podanie danych osobowych jest warunkiem dokonania zakupu biletu(ów), karnetu lub zakupu biletu ze zniżką, a brak podania danych osobowych skutkuje niemożliwością świadczenia usług w powyższym zakresie.

Zakup biletów i karnetów

W wypadku zakupu biletów:
1) Państwa dane osobowe są przetwarzanie wyłącznie:
  • w celu sprzedaży karnetów (abonamentów) lub biletów, (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. b RODO),
  • w celach wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez FILHARMONIĘ, którymi są ustalenie, dochodzenie lub obrona roszczeń(podstawa prawna art. 6 ust. 1 lit. f RODO),
  • w celu prowadzenia działań w zakresie rozpowszechniania kultury (art. 6 ust. 1 lit. d i e RODO).
2) Państwa dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom współpracującym z FILHARMONIĄ w zakresie świadczenia usług dotyczących działalności kulturalnej, podmiotom świadczącym usługi prawne, doradcze, konsultacyjne, graficzne, edytorskie, druku, informatyczne, pocztowe, kurierskie, prowadzącym sprzedaż biletów na wydarzenia organizowane przez FILHARMONIĘ;
3) Państwa dane osobowe będą przetwarzane przez czas realizacji umowy, a przechowywane do dnia upływu okresu przedawnienia roszczeń, wynikającego z powszechnie obowiązujących przepisów prawa;
4) Państwa dane osobowe przedstawione przy zakupie biletu ze zniżką, będą utrwalane i przechowywane przez FILHARMONIĘ w celach statystyczno-analitycznych do momentu wygaśnięcia obowiązków przechowywania danych wynikających z przepisów prawa;
5) W związku z przetwarzaniem danych osobowych są Państwo uprawnieni do żądania od FILHARMONII dostępu do swoich danych osobowych; sprostowania swoich danych osobowych; ograniczenia przetwarzania swoich danych osobowych; wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania swoich danych osobowych; usunięcia swoich danych osobowych; wniesienia skargi do organu nadzorczego;
6) Podanie danych osobowych jest warunkiem dokonania zakupu biletu(ów), karnetu lub zakupu biletu ze zniżką, a brak podania danych osobowych skutkuje niemożliwością świadczenia usług w powyższym zakresie;
7) Nie podlegają Państwo decyzji, która opiera się wyłącznie na zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, które wywołuje wobec Państwa skutki prawne lub w podobny sposób istotnie na Państwa wpływa, a Państwa dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej;

Jednocześnie FILHARMONIA informuje, iż w czasie trwania wydarzeń kulturalnych może być prowadzona transmisja dźwięku i obrazu, która będzie emitowana na żywo w mediach publicznych lub Internecie, a podczas trwania wydarzeń kulturalnych zostaną wykonane nagrania i fotografie, które mogą zostać opublikowane na stronie FILHARMONII filharmonia.szczecin.pl/, portalach społecznościowych FILHARMONII oraz w publikacjach promujących wydarzenia kulturalne FILHARMONII. Wykorzystanie i rozpowszechnienie Państwa wizerunku, o którym mowa powyżej jest zgodne z przepisami prawa.

Sklep Internetowy

W wypadku dokonania zakupu towarów w sklepie internetowym Filharmonii:
1) Państwa dane osobowe są przetwarzanie wyłącznie:
  • w celu realizacji umowy sprzedaży tych towarów (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. b RODO),
  • w celach wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez FILHARMONIĘ, którymi są ustalenie, dochodzenie lub obrona roszczeń(podstawa prawna art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
2) Państwa dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom współpracującym z FILHARMONIĄ w zakresie świadczenia usług dotyczących działalności kulturalnej, podmiotom świadczącym usługi prawne, doradcze, konsultacyjne, graficzne, edytorskie, druku, informatyczne, pocztowe, kurierskie, prowadzącym sprzedaż biletów na wydarzenia organizowane przez FILHARMONIĘ;
3) Państwa dane osobowe będą przetwarzane przez okres realizacji umowy sprzedaży towarów, a przechowywane do dnia upływu okresu przedawnienia roszczeń, wynikającego z powszechnie obowiązujących przepisów prawa;
4) W wypadku niezrealizowania płatności za towar w sklepie internetowym Państwa dane zostaną usunięte z bazy danych Administratora po upływie 7 dni od dnia wprowadzenia zamówienia do elektronicznej aplikacji sprzedaży;
5) W związku z przetwarzaniem danych osobowych są Państwo uprawnieni do żądania od FILHARMONII dostępu do swoich danych osobowych; sprostowania swoich danych osobowych; ograniczenia przetwarzania swoich danych osobowych; wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania swoich danych osobowych; usunięcia swoich danych osobowych; wniesienia skargi do organu nadzorczego;
6) Podanie danych osobowych jest warunkiem realizacji umowy sprzedaży towarów, a brak podania danych osobowych skutkuje niemożliwością świadczenia usług w powyższym zakresie;
7) Nie podlegają Państwo decyzji, która opiera się wyłącznie na zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, które wywołuje wobec Państwa skutki prawne lub w podobny sposób istotnie na Państwa wpływa, a Państwa dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.

Kontrahenci/Partnerzy/Dostawcy Administratora

1) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu realizacji umowy lub w celu prowadzenia negocjacji co do zawarcia umowy, jeśli nie została jeszcze zawarta - na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. b rozporządzenia nr 2016/679 Parlamentu Europejskiego i Rady (ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych) z dnia 27 kwietnia 2016 r.,
2) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na wyraźnej podstawie prawnej jak np. organy kontroli skarbowej, organy wymiaru sprawiedliwości realizujące swoje ustawowe uprawnienia, a także dostawca usług IT i obsługi hostingu strony internetowej Administratora,
3) Pani/Pana dane osobowe przechowywane będą przez 6 lat tj. czas trwania terminu przedawnienia roszczeń publicznoprawnych związanych z realizacją umowy na podstawie przepisu art. 6 ust. 1 lit. c RODO,
4) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia, przeniesienia danych lub ograniczenia przetwarzania a także prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie w zakresie w jakim przetwarzanie odbywało się lub odbywa na podstawie Pani/Pana zgody, jak również prawo do wniesienia sprzeciwu, co do przetwarzania,
5) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
6) podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże odmowa podania danych może skutkować odmową zawarcia umowy,
7) Pani/Pana dane osobowe nie podlegają zautomatyzowanemu przetwarzaniu, ani profilowaniu i nie są przekazywane do Państwa trzeciego.

Postanowienia końcowe

Korzystając w jakikolwiek sposób z Serwisu użytkownicy akceptują zasady zawarte w niniejszej Polityce prywatności. W przypadku zmiany obowiązującej polityki prywatności, odpowiednie modyfikacje powyższych zasad zostaną udostępnione na stronie serwisu.

Wszelkie pytań odnośnie do Polityki Prywatności proszę kierować pod adres e-mail: rodo@filharmonia.szczecin.pl.
 
Maj 2019
05MAJnd, 19:00
VIRTUOSO 2018/2019Claudia Stein gra Weinbergakoncert symfoniczny
07MAJwt, 19:00
RUBATO 2018/2019Ibrahim Maalouf [ODWOŁANY]koncert tradycyjny
07MAJwt, 19:00
RUBATO 2018/2019Marko Marković Brass Bandkoncert tradycyjny
08MAJśr, 09:00
DoNuta taktuje – Na razkoncert kameralnydla przedszkoli
08MAJśr, 10:30
DoNuta taktuje – Na razkoncert kameralnydla przedszkoli
08MAJśr, 12:00
DoNuta taktuje – Na razkoncert kameralnydla przedszkoli
08MAJśr, 19:00
MISTERIOSO 2018/2019Recital klawesynowy | Marcin Świątkiewicz koncert kameralny
09MAJcz, 09:00
DoNuta taktuje – Na razkoncert kameralnydla przedszkoli
09MAJcz, 10:30
DoNuta taktuje – Na razkoncert kameralnydla przedszkoli
09MAJcz, 12:00
DoNuta taktuje – Na razkoncert kameralnydla przedszkoli
09MAJcz, 19:00
09 MAJ, cz, 20:00 - MORCHEEBAkoncert zewnętrzny
10MAJpt, 13:00
10MAJpt, 15:00
10MAJpt, 19:00
FILM-HARMONY 2018/2019John Williams | Richard Wagnerkoncert symfoniczny
11MAJsb, 09:00
Raniutto - Legatowarsztatydla dzieci do 2. roku życia
11MAJsb, 10:30
Raniutto - Portatowarsztatydla dzieci w wieku od 2. do 4. roku życia
11MAJsb, 12:00
Raniutto - Staccatowarsztatydla dzieci w wieku od 4. do 6. roku życia
11 MAJ, sb, 18:00 - WSPOMNIENIE O RYSZARDZIE RIEDLU - SEBASTIAN RIEDEL & CREEkoncert zewnętrzny
13 MAJ, pn, 19:00 - 54. KONTRAPUNKT: DAKH DAUGHTERSkoncert zewnętrzny
14MAJwt, 10:00
Droga do Oza koncert szkolnydla klas IV-VIII
14MAJwt, 12:00
Droga do Oza koncert szkolnydla klas IV-VIII
15MAJśr, 10:00
Droga do Oza koncert szkolnydla klas IV-VIII
15MAJśr, 12:00
Droga do Oza koncert szkolnydla klas IV-VIII
17MAJpt, 13:00
17MAJpt, 15:00
17MAJpt, 19:00
FILM-HARMONY 2018/2019Szczecin–Wrocław | Movie setkoncert kameralny
18MAJsb, 19:00
SOUNDLAB 2018/2019Weiss Video Orchestra | Lab 8: El-multikoncert elektroniczny
18MAJsb, 22:30
Europejska Noc MuzeówEuropejska Noc Muzeów - pokaz filmu "Photon"projekcjadla widzów od 16. roku życia
19MAJnd, 17:00
W kinie w Szczecinie! Muzyka filmowakoncert rodzinnydla dzieci od 6. roku życia z opiekunami
19MAJnd, 17:00
Salonik Wiolinowy, czyli dziecko pod skrzydłami Filharmoniiwarsztatydla dzieci w wieku 3–6 lat, bez udziału opiekunów
21MAJwt, 09:00
DoNuta taktuje – Na dwakoncert kameralnydla klas I-III
21MAJwt, 10:30
DoNuta taktuje – Na dwakoncert kameralnydla klas I-III
21MAJwt, 12:00
DoNuta taktuje – Na dwakoncert kameralnydla klas I-III
DZIŚ22 MAJśr, 09:00
DoNuta taktuje – Na dwakoncert kameralnydla klas I-III
DZIŚ22 MAJśr, 10:30
DoNuta taktuje – Na dwakoncert kameralnydla klas I-III
DZIŚ22 MAJśr, 12:00
DoNuta taktuje – Na dwakoncert kameralnydla klas I-III
DZIŚ22 MAJśr, 19:00
INTERMEZZO 2018/2019Artyści Szczecina | Jola Szczepaniakkoncert kameralny
24MAJpt, 13:00
24MAJpt, 15:00
24MAJpt, 19:00
25MAJsb, 09:00
Raniutto - Legatowarsztatydla dzieci do 2. roku życia
25MAJsb, 10:30
Raniutto - Portatowarsztatydla dzieci w wieku od 2. do 4. roku życia
25MAJsb, 12:00
Raniutto - Staccatowarsztatydla dzieci w wieku od 4. do 6. roku życia
27MAJpn, 19:00
ESPRESSIVO 2018/2019Stars for Quincy Jones koncert jazzowy
31MAJpt, 13:00
31MAJpt, 15:00
31MAJpt, 19:00
FILM-HARMONY 2018/2019Made in Americakoncert symfoniczny
Czerwiec 2019
01CZEsb, 09:00
Raniutto - Legatowarsztatydla dzieci do 2. roku życia
01CZEsb, 10:30
Raniutto - Portatowarsztatydla dzieci w wieku od 2. do 4. roku życia
01CZEsb, 12:00
Raniutto - Staccatowarsztatydla dzieci w wieku od 4. do 6. roku życia
02CZEnd, 17:00
Ja, kompozytor! Wersja deluxekoncert rodzinnydla dzieci od 6. roku życia z opiekunami
02CZEnd, 17:00
Salonik Wiolinowy, czyli dziecko pod skrzydłami Filharmoniiwarsztatydla dzieci w wieku 3–6 lat, bez udziału opiekunów
04CZEwt, 09:00
DoNuta taktuje – Integrakoncert kameralnydla klas I-III z udziałem muzyków Filharmonii i osób z dysfunkcjami
04CZEwt, 11:00
DoNuta taktuje – Integrakoncert kameralnydla klas I-III z udziałem muzyków Filharmonii i osób z dysfunkcjami
05CZEśr, 09:00
DoNuta taktuje – Integrakoncert kameralnydla klas I-III z udziałem muzyków Filharmonii i osób z dysfunkcjami
05CZEśr, 11:00
DoNuta taktuje – Integrakoncert kameralnydla klas I-III z udziałem muzyków Filharmonii i osób z dysfunkcjami
07CZEpt, 13:00
07CZEpt, 15:00
07CZEpt, 19:00
SONORO 2018/2019Bartók | Zamek Sinobrodegokoncert symfoniczny
14CZEpt, 13:00
14CZEpt, 15:00
14CZEpt, 19:00
GRANDIOSO 2018/2019Zakończenie sezonu | Karłowicz | Strauss | Wagnerkoncert symfoniczny
16CZEnd, 15:00
20CZEcz, 19:00
SOUNDLAB 2018/2019Richter | Glass | Lab 9: El-finalekoncert elektroniczny
21CZEpt, 13:00
21CZEpt, 15:00
21CZEpt, 15:30
Święto Muzyki 2019Muzyczna paka - happeninghappening
21CZEpt, 16:00
Święto Muzyki 2019Park Symfonia | Wojtek Blecharzkoncert plenerowy
21CZEpt, 19:00
Święto Muzyki 2019Dina Yoffe | Mikhail Vaiman | Camerata Stargard koncert symfoniczny (sinfonietta)
24CZEpn, 13:00
24CZEpn, 15:00
25CZEwt, 13:00
25CZEwt, 15:00
26CZEśr, 13:00
26CZEśr, 15:00
27CZEcz, 13:00
27CZEcz, 15:00
28CZEpt, 13:00
28CZEpt, 15:00
29CZEsb, 22:00
«
2019
»
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
REPERTUAR
COOKIESAby ułatwić Tobie korzystanie z serwisu filharmonia.szczecin.pl, a także w celach statystycznych, używamy plików cookies. Jeśli nie blokujesz tych plików, oznacza to, że zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Polityka prywatności | AKCEPTUJĘ