Informacja o RODO
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, (Dziennik Urzędowy UE, L 119/1 z 4 maja 2016 r.) Filharmonia im. Mieczysława Karłowicza w Szczecinie jako Administrator danych osobowych Melomanów (osoba fizyczna, której dane dotyczą), podaje następujące informacje.

DEFINICJE
  • Administrator – Filharmonia im. Mieczysława Karłowicza z siedzibą w Szczecinie przy ul. Małopolskiej 48
  • Meloman – każda osoba fizyczna odwiedzająca stronę internetową Administratora w celu rezerwacji lub zakupu biletu na wydarzenia artystyczne lub korzystająca z innych usług (np. newslettera);
  • Dane osobowe – wszystkie informacje o osobie fizycznej zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania poprzez jeden bądź kilka szczególnych czynników fizycznych, w tym IP urządzenia, identyfikator internetowy oraz informacje gromadzone za pośrednictwem plików cookie oraz innej podobnej technologii.
  • RODO – Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, Dziennik Urzędowy UE, L 119/1 z 4 maja 2016 r.
  • Serwis – witryna internetowa Filharmonii im. Mieczysława Karłowicza w Szczecinie filharmonia.szczecin.pl z pełnym pakietem świadczonych usług na rzecz Melomana.
  • Dane kontaktowe: filharmonia.szczecin.pl/kontakt

INFORMACJA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

1. Dane dotyczące Administratora:
Filharmonia im. Mieczysława Karłowicza w Szczecinie, ul. Małopolska 48, 70-515 Szczecin, RIK – 06/97, NIP 851-031-19-73,
Dane kontaktowe: filharmonia.szczecin.pl/kontakt

2. Państwa dane osobowe przetwarzane będą w celu:
  • przetwarzanie jest niezbędne do wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO;
  • przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze na podstawie art. 6 ust.1 lit. c RODO
  • przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO, to jest:
  • dla celów marketingu usług własnych Administratora,
  • w celu wykrywania nadużyć i zapobiegania im,
  • w celu ustalenia, obrony i dochodzenia roszczeń,
  • dla celów tworzenia zestawień, analiz i statystyk na potrzeby wewnętrzne Administratora

3. Odbiorcami Państwa danych osobowych są:
  • podmioty wspierające operacyjne wykonywanie Serwisu dotyczącego danego wydarzenia artystycznego,
  • podmioty świadczące na rzecz Administratora usługi doradcze, konsultacyjne, audytowi, pomoc prawną, podatkową i rachunkową.
4. Wszelkie transfery Państwa danych osobowych odbywają się zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa RP.

5. Dane osobowe będą przechowywane przez okres wynikający z Serwisu, a w zakresie związanym z obroną lub dochodzeniem roszczeń, do czasu przedawnienia roszczeń. Administrator może przechowywać dane osobowe dłużej, ale stanie się tak wyłącznie z uzasadnionych powodów, jeśli prawo zezwala na takie przechowywanie.

6. Przysługuje Państwu, w odniesieniu do Państwa danych osobowych, prawo do:
• żądania od Administratora dostępu do danych osobowych,
• żądania od Administratora sprostowania danych osobowych,
• żądania usunięcia danych przetwarzanych bezpodstawnie,
• żądania ograniczenia przetwarzania danych,
• wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych,
• żądania przenoszenia danych do innego administratora danych (w zakresie określonym art. 20 RODO),
• wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w razie uznania, że przetwarzanie Państwa danych osobowych narusza przepisy o ochronie danych.

7. Podanie danych osobowych Melomana jest wymogiem prawnym korzystania z Serwisu. Konsekwencją nie podania danych osobowych jest brak możliwości wykonywania Serwisu w zakresie rezerwacji i zakupu biletów.
Luty 2019
01LUTYpt, 10:00
Zimowy zawrót głowy – ferie w Filharmoniiwarsztatydla dzieci od 7. do 10. roku życia
01LUTYpt, 12:00
Zimowy zawrót głowy – ferie w Filharmoniiwarsztatydla dzieci od 7. do 10. roku życia
01LUTYpt, 13:00
01LUTYpt, 15:00
01LUTYpt, 19:00
SONORO 2018/2019Gershwin | Ginastera | Antonsenkoncert symfoniczny
02 LUTY, sb, 20:00 - TURNAU BEDFORD TOUR - KONCERT PRZENIESIONYkoncert zewnętrzny
04LUTYpn, 19:00
ESPRESSIVO 2018/2019Mateusz Gawęda Trio | Falstartkoncert jazzowy
06LUTYśr, 19:00
SONORO 2018/2019Szczecin-Wrocław | Klasycykoncert
07 LUTY, cz, 17:00 - KONCERT WIEDEŃSKIkoncert zewnętrzny
07 LUTY, cz, 19:30 - KONCERT WIEDEŃSKIkoncert zewnętrzny
08LUTYpt, 13:00
08LUTYpt, 15:00
08LUTYpt, 19:00
DECISO 2018/2019Avi Avital | Beethoven | Bachkoncert
10LUTYnd, 17:00
Kim był Oz?spektakl rodzinnydla dzieci od 6. roku życia z opiekunami
10LUTYnd, 17:00
Salonik Wiolinowy, czyli dziecko pod skrzydłami Filharmoniiwarsztatydla dzieci w wieku 3–6 lat, bez udziału opiekunów
11LUTYpn, 10:00
Droga do Oza koncert szkolnydla klas IV-VIII
11LUTYpn, 12:00
Droga do Oza koncert szkolnydla klas IV-VIII
11LUTYpn, 17:00
11 LUTY, pn, 19:00 - PAWEŁ DOMAGAŁA - 1984 TOURkoncert zewnętrzny
12LUTYwt, 19:00
RUBATO 2018/2019Klapa Reful Split (Chorwacja)koncert tradycyjny
13LUTYśr, 19:00
ANIMATO 2018/2019Filharmonicy Kameralnie | Magic sonata koncert kameralny
14LUTYcz, 19:00
14 LUTY, cz, 20:00 - WILKI AKUSTYCZNIEkoncert zewnętrzny
15LUTYpt, 13:00
15LUTYpt, 15:00
15LUTYpt, 19:00
VIRTUOSO 2018/2019Bernstein | Borowicz | Meisingerkoncert symfoniczny
18 LUTY, pn, 19:00 - KRZYSZTOF CUGOWSKI Z ZESPOŁEM. 50-LECIE PRACY ARTYSTYCZNEJkoncert zewnętrzny
20LUTYśr, 19:00
PIANOFORTE 2018/2019Laureaci Konkursów | Denis Kozukhinrecital
DZIŚ21 LUTYcz, 09:00
akcja społeczna Słyszę Dobre DźwiękiSłyszę Dobre Dźwiękikonferencja
JUTRO22 LUTYpt, 13:00
JUTRO22 LUTYpt, 14:00
JUTRO22 LUTYpt, 15:00
JUTRO22 LUTYpt, 19:00
SONORO 2018/2019 | Preludium Talentów Boreyko | Strawiński koncert symfoniczny
23LUTYsb, 09:00
Raniutto - Legatowarsztatydla dzieci do 2. roku życia
23LUTYsb, 10:30
Raniutto - Portatowarsztatydla dzieci w wieku od 2. do 4. roku życia
23LUTYsb, 12:00
Raniutto - Staccatowarsztatydla dzieci w wieku od 4. do 6. roku życia
23LUTYsb, 19:00
SOUNDLAB 2018/2019Forest Swords | Lab 5: El-tripkoncert elektroniczny
24LUTYnd, 19:00
BRILLANTE 2018/2019K. Stańko | Herdzin | Aquariuskoncert
25 LUTY, pn, 19:00 - KULT AKUSTIKkoncert zewnętrzny
26LUTYwt, 19:00
INTERMEZZO 2018/2019Sax & Keuriskoncert kameralny
27LUTYśr, 09:00
DoNuta taktuje – Integrakoncert kameralnydla klas I-III z udziałem muzyków Filharmonii i osób z dysfunkcjami
27LUTYśr, 11:00
DoNuta taktuje – Integrakoncert kameralnydla klas I-III z udziałem muzyków Filharmonii i osób z dysfunkcjami
28LUTYcz, 09:00
DoNuta taktuje – Integrakoncert kameralnydla klas I-III z udziałem muzyków Filharmonii i osób z dysfunkcjami
28LUTYcz, 11:00
DoNuta taktuje – Integrakoncert kameralnydla klas I-III z udziałem muzyków Filharmonii i osób z dysfunkcjami
Marzec 2019
01MARpt, 13:00
01MARpt, 15:00
01MARpt, 19:00
PIANOFORTE 2018/2019Czwórki Beethovena koncert symfoniczny
02 MAR, sb, 18:00 - GRUPA MoCarta I PRZYJACIELEkoncert zewnętrzny
02 MAR, sb, 20:30 - GRUPA MoCarta I PRZYJACIELEkoncert zewnętrzny
04MARpn, 19:00
05MARwt, 09:00
DoNuta taktuje – Na razkoncert kameralnydla przedszkoli
05MARwt, 10:30
DoNuta taktuje – Na razkoncert kameralnydla przedszkoli
05MARwt, 12:00
DoNuta taktuje – Na razkoncert kameralnydla przedszkoli
05MARwt, 19:00
RUBATO 2018/2019Robert Bisha & Albański Chór Izopolifonicznykoncert tradycyjny
06MARśr, 09:00
DoNuta taktuje – Na razkoncert kameralnydla przedszkoli
06MARśr, 10:30
DoNuta taktuje – Na razkoncert kameralnydla przedszkoli
06MARśr, 12:00
DoNuta taktuje – Na razkoncert kameralnydla przedszkoli
07MARcz, 19:00
SOUNDLAB 2018/2019Strawiński | Lab 6: El-recompositionkoncert elektroniczny
08MARpt, 13:00
08MARpt, 15:00
08MARpt, 19:00
VIRTUOSO 2018/2019Schnittke | Rachmaninowkoncert symfoniczny
09MARsb, 09:00
Raniutto - Legatowarsztatydla dzieci do 2. roku życia
09MARsb, 10:30
Raniutto - Portatowarsztatydla dzieci w wieku od 2. do 4. roku życia
09MARsb, 12:00
Raniutto - Staccatowarsztatydla dzieci w wieku od 4. do 6. roku życia
10MARnd, 17:00
Czy jedzie z nami Mozart?koncert rodzinnydla dzieci od 6. roku życia z opiekunami
10MARnd, 17:00
Salonik Wiolinowy, czyli dziecko pod skrzydłami Filharmoniiwarsztatydla dzieci w wieku 3–6 lat, bez udziału opiekunów
12MARwt, 10:00
Droga do Oza koncert szkolnydla klas IV-VIII
12MARwt, 12:00
Droga do Oza koncert szkolnydla klas IV-VIII
13MARśr, 19:00
PIANOFORTE 2018/2019Laureaci konkursów | Dmitry Masleevrecital
15MARpt, 13:00
15MARpt, 15:00
15MARpt, 19:00
DECISO 2018/2019Staatskapelle Weimar | Karabitskoncert symfoniczny
16MARsb, 09:00
Raniutto - Legatowarsztatydla dzieci do 2. roku życia
16MARsb, 10:30
Raniutto - Portatowarsztatydla dzieci w wieku od 2. do 4. roku życia
16MARsb, 12:00
Raniutto - Staccatowarsztatydla dzieci w wieku od 4. do 6. roku życia
17MARnd, 19:00
BRILLANTE 2018/2019Anna Jurksztowicz | Krzesimir Dębskikoncert
19MARwt, 19:00
22MARpt, 13:00
22MARpt, 15:00
22MARpt, 19:00
VIRTUOSO 2018/2019Waarts gra Prokofiewakoncert symfoniczny
25MARpn, 09:00
DoNuta taktuje – Na dwakoncert kameralnydla klas I-III
25MARpn, 10:30
DoNuta taktuje – Na dwakoncert kameralnydla klas I-III
25MARpn, 12:00
DoNuta taktuje – Na dwakoncert kameralnydla klas I-III
26MARwt, 09:00
DoNuta taktuje – Na dwakoncert kameralnydla klas I-III
26MARwt, 10:30
DoNuta taktuje – Na dwakoncert kameralnydla klas I-III
26MARwt, 12:00
DoNuta taktuje – Na dwakoncert kameralnydla klas I-III
29MARpt, 13:00
29MARpt, 15:00
29MARpt, 19:00
GRANDIOSO 2018/2019Mahler 2koncert symfoniczny
31MARnd, 19:00
MISTERIOSO 2018/2019Buxtehude | Membra Jesu Nostri koncert muzyki dawnej
«
2019
»
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
REPERTUAR