Informacja o RODO

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, (Dziennik Urzędowy UE, L 119/1 z 4 maja 2016 r.) Filharmonia im. Mieczysława Karłowicza w Szczecinie jako Administrator danych osobowych Melomanów (osoba fizyczna, której dane dotyczą), podaje następujące informacje.

DEFINICJE
  • Administrator – Filharmonia im. Mieczysława Karłowicza z siedzibą w Szczecinie przy ul. Małopolskiej 48
  • Meloman – każda osoba fizyczna odwiedzająca stronę internetową Administratora w celu rezerwacji lub zakupu biletu na wydarzenia artystyczne lub korzystająca z innych usług (np. newslettera);
  • Dane osobowe – wszystkie informacje o osobie fizycznej zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania poprzez jeden bądź kilka szczególnych czynników fizycznych, w tym IP urządzenia, identyfikator internetowy oraz informacje gromadzone za pośrednictwem plików cookie oraz innej podobnej technologii.
  • RODO – Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, Dziennik Urzędowy UE, L 119/1 z 4 maja 2016 r.
  • Serwis – witryna internetowa Filharmonii im. Mieczysława Karłowicza w Szczecinie filharmonia.szczecin.pl z pełnym pakietem świadczonych usług na rzecz Melomana.
  • Dane kontaktowe: filharmonia.szczecin.pl/kontakt

INFORMACJA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

1. Dane dotyczące Administratora:
Filharmonia im. Mieczysława Karłowicza w Szczecinie, ul. Małopolska 48, 70-515 Szczecin, RIK – 06/97, NIP 851-031-19-73,
Dane kontaktowe: filharmonia.szczecin.pl/kontakt

2. Państwa dane osobowe przetwarzane będą w celu:
  • przetwarzanie jest niezbędne do wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO;
  • przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze na podstawie art. 6 ust.1 lit. c RODO
  • przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO, to jest:
  • dla celów marketingu usług własnych Administratora,
  • w celu wykrywania nadużyć i zapobiegania im,
  • w celu ustalenia, obrony i dochodzenia roszczeń,
  • dla celów tworzenia zestawień, analiz i statystyk na potrzeby wewnętrzne Administratora

3. Odbiorcami Państwa danych osobowych są:
  • podmioty wspierające operacyjne wykonywanie Serwisu dotyczącego danego wydarzenia artystycznego,
  • podmioty świadczące na rzecz Administratora usługi doradcze, konsultacyjne, audytowi, pomoc prawną, podatkową i rachunkową.
4. Wszelkie transfery Państwa danych osobowych odbywają się zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa RP.

5. Dane osobowe będą przechowywane przez okres wynikający z Serwisu, a w zakresie związanym z obroną lub dochodzeniem roszczeń, do czasu przedawnienia roszczeń. Administrator może przechowywać dane osobowe dłużej, ale stanie się tak wyłącznie z uzasadnionych powodów, jeśli prawo zezwala na takie przechowywanie.

6. Przysługuje Państwu, w odniesieniu do Państwa danych osobowych, prawo do:
• żądania od Administratora dostępu do danych osobowych,
• żądania od Administratora sprostowania danych osobowych,
• żądania usunięcia danych przetwarzanych bezpodstawnie,
• żądania ograniczenia przetwarzania danych,
• wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych,
• żądania przenoszenia danych do innego administratora danych (w zakresie określonym art. 20 RODO),
• wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w razie uznania, że przetwarzanie Państwa danych osobowych narusza przepisy o ochronie danych.

7. Podanie danych osobowych Melomana jest wymogiem prawnym korzystania z Serwisu. Konsekwencją nie podania danych osobowych jest brak możliwości wykonywania Serwisu w zakresie rezerwacji i zakupu biletów.
Sierpień 2022
03SIEśr, 19:00
03SIEśr, 19:00
05SIEpt, 15:00
06SIEsb, 12:00
07SIEnd, 12:00
12SIEpt, 15:00
13SIEsb, 12:00
14SIEnd, 12:00
17SIEśr, 20:00
18SIEcz, 19:00
MDF Festival 2022 MUSIC.DESIGN.FORMHARMONIAHappening
19SIEpt, 15:00
19SIEpt, 19:00
20SIEsb, 12:00
20SIEsb, 20:00
21SIEnd, 12:00
26SIEpt, 15:00
27SIEsb, 12:00
28SIEnd, 12:00
28SIEnd, 19:00
BRILLANTE 2021/2022 | BRILLANTE 2022/2023STEWART COPELAND | The Police
Wydarzenie przeniesione z 2022-02-06
Koncert symfoniczny
31SIEśr, 19:00
VIII Turniej Muzyków Prawdziwych - TMP 2022DREVOKoncert tradycyjny
Wrzesień 2022
01WRZcz, 14:00
VIII Turniej Muzyków Prawdziwych - TMP 2022Swoje głosy - swój język. Pieśni KaszubskieWarsztaty śpiewacze
01WRZcz, 18:00
VIII Turniej Muzyków Prawdziwych - TMP 2022Agonia I Muzyka prawdziwaPokaz filmowy / Dyskusja
02WRZpt, 14:00
VIII Turniej Muzyków Prawdziwych - TMP 2022Swoje głosy - swój język. Pieśni RoztoczańskieWarsztaty śpiewacze
02WRZpt, 19:00
VIII Turniej Muzyków Prawdziwych - TMP 2022Harmonia wschodu | INAUGURACJAKoncert symfoniczny
03WRZsb, 10:00
VIII Turniej Muzyków Prawdziwych - TMP 2022Przesłuchania konkursowe - soliści wokaliści, zespoły śpiewaczePrzesłuchania
03WRZsb, 11:00
VIII Turniej Muzyków Prawdziwych - TMP 2022Swoje głosy - swój język. Śpiywki ŚląskieWarsztaty śpiewacze
03WRZsb, 12:00
03WRZsb, 14:00
VIII Turniej Muzyków Prawdziwych - TMP 2022Przesłuchania konkursowe - soliści instrumentaliści, kapelePrzesłuchania
03WRZsb, 18:00
VIII Turniej Muzyków Prawdziwych - TMP 2022Turniej TańcaPrzesłuchania
03WRZsb, 20:00
VIII Turniej Muzyków Prawdziwych - TMP 2022Dom TańcaImpreza taneczna
04WRZnd, 12:00
VIII Turniej Muzyków Prawdziwych - TMP 2022Jankiel w Spódnicy | Warsztaty rodzinneWarsztaty rodzinne
04WRZnd, 12:00
04WRZnd, 17:00
VIII Turniej Muzyków Prawdziwych - TMP 2022Koncert Laureatów | Hajda Banda / Гайда БандаKoncert tradycyjny
10WRZsb, 12:00
11WRZnd, 12:00
16WRZpt, 19:00
GRANDIOSO 2022/2023Inauguracja sezonu I Baeva gra Szymanowskiego Koncert symfoniczny
21WRZśr, 18:00
MDF Festival 2022 MUSIC.DESIGN.FORMELEKTRO MOON VISION | COSMOSONIC Audiowizualna instalacja modułowa z AR
21WRZśr, 18:00
MDF Festival 2022 MUSIC.DESIGN.FORMHarmonia | Marcin KydryńskiWernisaż
21WRZśr, 20:00
MDF Festival 2022 MUSIC.DESIGN.FORMJIMEK & HAŁAS | Ballady i RomanseKoncert
21WRZśr, 21:00
MDF Festival 2022 MUSIC.DESIGN.FORMIluminacja budynkuPokaz iluminacji
22WRZcz, 18:00
MDF Festival 2022 MUSIC.DESIGN.FORMForum harmoniiDyskusja
22WRZcz, 21:00
MDF Festival 2022 MUSIC.DESIGN.FORMTOMEK TORRES I Sonic EnergyKoncert muzyki relaksacyjnej
22WRZcz, 21:00
MDF Festival 2022 MUSIC.DESIGN.FORMIluminacja budynkuPokaz iluminacji
23WRZpt, 21:00
MDF Festival 2022 MUSIC.DESIGN.FORMMAX COOPER | Unspoken WordsKoncert elektroniczny
23WRZpt, 21:00
MDF Festival 2022 MUSIC.DESIGN.FORMIluminacja budynkuPokaz iluminacji
24WRZsb, 20:00
MDF Festival 2022 MUSIC.DESIGN.FORMMESSAGES QUARTET & GRZEGORZ SADOWSKI | Dialog między wymiaramiKoncert
24WRZsb, 21:00
MDF Festival 2022 MUSIC.DESIGN.FORMIluminacja budynkuPokaz iluminacji
25WRZnd, 12:00
MDF Festival 2022 MUSIC.DESIGN.FORMKorzenie dźwięku | Prastara harmonia lasuKoncertdla dzieci od 6. roku życia z opiekunami
25WRZnd, 19:00
MDF Festival 2022 MUSIC.DESIGN.FORMEvening with CHINA MOSES & TROY MILLERKoncert
25WRZnd, 21:00
MDF Festival 2022 MUSIC.DESIGN.FORMIluminacja budynkuPokaz iluminacji
30WRZpt, 15:00
30WRZpt, 19:00
GRANDIOSO 2022/2023LISZT I PANUFNIKKoncert symfoniczny
2022
REPERTUAR
COOKIESAby ułatwić Tobie korzystanie z serwisu filharmonia.szczecin.pl, a także w celach statystycznych, używamy plików cookies. Jeśli nie blokujesz tych plików, oznacza to, że zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Polityka prywatności | AKCEPTUJĘ