Informacja o RODO

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, (Dziennik Urzędowy UE, L 119/1 z 4 maja 2016 r.) Filharmonia im. Mieczysława Karłowicza w Szczecinie jako Administrator danych osobowych Melomanów (osoba fizyczna, której dane dotyczą), podaje następujące informacje.

DEFINICJE
  • Administrator – Filharmonia im. Mieczysława Karłowicza z siedzibą w Szczecinie przy ul. Małopolskiej 48
  • Meloman – każda osoba fizyczna odwiedzająca stronę internetową Administratora w celu rezerwacji lub zakupu biletu na wydarzenia artystyczne lub korzystająca z innych usług (np. newslettera);
  • Dane osobowe – wszystkie informacje o osobie fizycznej zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania poprzez jeden bądź kilka szczególnych czynników fizycznych, w tym IP urządzenia, identyfikator internetowy oraz informacje gromadzone za pośrednictwem plików cookie oraz innej podobnej technologii.
  • RODO – Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, Dziennik Urzędowy UE, L 119/1 z 4 maja 2016 r.
  • Serwis – witryna internetowa Filharmonii im. Mieczysława Karłowicza w Szczecinie filharmonia.szczecin.pl z pełnym pakietem świadczonych usług na rzecz Melomana.
  • Dane kontaktowe: filharmonia.szczecin.pl/kontakt

INFORMACJA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

1. Dane dotyczące Administratora:
Filharmonia im. Mieczysława Karłowicza w Szczecinie, ul. Małopolska 48, 70-515 Szczecin, RIK – 06/97, NIP 851-031-19-73,
Dane kontaktowe: filharmonia.szczecin.pl/kontakt

2. Państwa dane osobowe przetwarzane będą w celu:
  • przetwarzanie jest niezbędne do wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO;
  • przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze na podstawie art. 6 ust.1 lit. c RODO
  • przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO, to jest:
  • dla celów marketingu usług własnych Administratora,
  • w celu wykrywania nadużyć i zapobiegania im,
  • w celu ustalenia, obrony i dochodzenia roszczeń,
  • dla celów tworzenia zestawień, analiz i statystyk na potrzeby wewnętrzne Administratora

3. Odbiorcami Państwa danych osobowych są:
  • podmioty wspierające operacyjne wykonywanie Serwisu dotyczącego danego wydarzenia artystycznego,
  • podmioty świadczące na rzecz Administratora usługi doradcze, konsultacyjne, audytowi, pomoc prawną, podatkową i rachunkową.
4. Wszelkie transfery Państwa danych osobowych odbywają się zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa RP.

5. Dane osobowe będą przechowywane przez okres wynikający z Serwisu, a w zakresie związanym z obroną lub dochodzeniem roszczeń, do czasu przedawnienia roszczeń. Administrator może przechowywać dane osobowe dłużej, ale stanie się tak wyłącznie z uzasadnionych powodów, jeśli prawo zezwala na takie przechowywanie.

6. Przysługuje Państwu, w odniesieniu do Państwa danych osobowych, prawo do:
• żądania od Administratora dostępu do danych osobowych,
• żądania od Administratora sprostowania danych osobowych,
• żądania usunięcia danych przetwarzanych bezpodstawnie,
• żądania ograniczenia przetwarzania danych,
• wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych,
• żądania przenoszenia danych do innego administratora danych (w zakresie określonym art. 20 RODO),
• wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w razie uznania, że przetwarzanie Państwa danych osobowych narusza przepisy o ochronie danych.

7. Podanie danych osobowych Melomana jest wymogiem prawnym korzystania z Serwisu. Konsekwencją nie podania danych osobowych jest brak możliwości wykonywania Serwisu w zakresie rezerwacji i zakupu biletów.
Grudzień 2021
01 GRU, śr, 20:00 - FORMIDABLE! AZNAVOUR - THE STORY OF A LEGENDkoncert zewnętrzny
02GRUcz, 19:00
RUBATO 2021/2022Karolina Cicha & Spółka koncert z publicznością
DZIŚ03 GRUpt, 19:00
GRANDIOSO 2021/2022 | LiveFilharmonia 2021/2022HUMMEL I CZYŻ I TARTINI I MENDELSSOHNkoncert z publicznością / płatna transmisja online
JUTRO04 GRUsb, 09:00
WARSZTATY „RANIUTTO”warsztatydla dzieci od 1. do 2. roku życia z opiekunami
JUTRO04 GRUsb, 11:00
WARSZTATY „RANIUTTO”warsztatydla dzieci od 3. do 5. roku życia z opiekunami
05GRUnd, 17:00
Koncerty rodzinne 2021/2022KRÓL MACIUŚ Irodzinny koncert z publicznościądla dzieci od 6. roku życia z opiekunami
06GRUpn, 09:00
DONUTA PRZEDSTAWIAkoncert z publicznościądla przedszkoli i klas I-III
06GRUpn, 11:00
DONUTA PRZEDSTAWIAkoncert z publicznościądla przedszkoli i klas I-III
06 GRU, pn, 17:30 - SYLWIA GRZESZCZAKkoncert zewnętrzny
06 GRU, pn, 20:00 - SYLWIA GRZESZCZAKkoncert zewnętrzny
07GRUwt, 09:00
DONUTA PRZEDSTAWIAkoncert z publicznościądla przedszkoli i klas I-III
07GRUwt, 11:00
DONUTA PRZEDSTAWIAkoncert z publicznościądla przedszkoli i klas I-III
07 GRU, wt, 19:30 - ANITA LIPNICKA INTYMNIEkoncert zewnętrzny
08 GRU, śr, 19:00 - MAŁGORZATA OSTROWSKA - 40-LECIEkoncert zewnętrzny
10GRUpt, 14:00
10GRUpt, 19:00
GRANDIOSO 2021/2022SAINT-SAËNS | SIBELIUSkoncert z publicznością
11GRUsb, 09:00
WARSZTATY „RANIUTTO”warsztatydla dzieci od 1. do 2. roku życia z opiekunami
11GRUsb, 11:00
WARSZTATY „RANIUTTO”warsztatydla dzieci od 3. do 5. roku życia z opiekunami
12GRUnd, 17:00
Koncerty rodzinne 2021/2022 | Filharmonia Szczecin Online 2021/2022KLAWISZ – strażnik obrazków z wystawybezpłatna premiera online
13GRUpn, 19:00
ESPRESSIVO 2021/2022 | Filharmonia Szczecin Online 2021/2022KILAR I KIEŚLOWSKI I Tomaszewski koncert z publicznością / bezpłatna transmisja online
14GRUwt, 10:00
POLSKI BRYKkoncert z publicznościądla klas IV-VIII
14GRUwt, 12:00
POLSKI BRYKkoncert z publicznościądla klas IV-VIII
16GRUcz, 19:00
Gwiazdy w Filharmonii - Seniorita kolędujekoncert kameralny z publicznością
17GRUpt, 14:00
17GRUpt, 19:00
BRILLANTE 2021/2022Jacek Kaczmarski I O wolnościkoncert z publicznością / bezpłatna transmisja online
18GRUsb, 20:00
SOUNDLAB 2021/2022Ollie Howell | Forest Risingkoncert z publicznością
19GRUnd, 17:00
MISTERIOSO 2021/2022A Baroque Christmaskoncert z publicznością
20 GRU, pn, 19:00 - IRA AKUSTYCZNIEkoncert zewnętrzny
21 GRU, wt, 19:30 - GLENN MILLER ORCHESTRAkoncert zewnętrzny
25GRUsb, 19:00
MISTERIOSO 2021/2022 | LiveFilharmonia 2021/2022A Baroque Christmasnowość VOD
26GRUnd, 19:00
RUBATO 2021/2022 | Filharmonia Szczecin Online 2021/2022Etnofonie Kurpiowskiebezpłatna premiera online
31GRUpt, 20:00
Sylwester z Rossinimkoncert z publicznością
Styczeń 2022
01STYsb, 19:00
Koncert Noworoczny z Rossinimkoncert z publicznością
07STYpt, 15:00
07STYpt, 19:00
Szczecin Philharmonic Big Band Świąteczniekoncert jazzowy z publicznością
08STYsb, 09:00
WARSZTATY „RANIUTTO”warsztatydla dzieci od 1. do 2. roku życia z opiekunami
08STYsb, 11:00
WARSZTATY „RANIUTTO”warsztatydla dzieci od 3. do 5. roku życia z opiekunami
08STYsb, 19:00
ESPRESSIVO 2021/2022 | LiveFilharmonia 2021/2022TRIO RGG | Szymanowskinowość VOD
09STYnd, 17:00
Akademia Pana Kleksakoncert rodzinny z publicznościądla dzieci od 6. roku życia z opiekunami
11STYwt, 10:00
Akademia Pana Kleksakoncert szkolny z publicznościądla klas IV-VIII
11STYwt, 12:00
Akademia Pana Kleksakoncert szkolny z publicznościądla klas IV-VIII
13STYcz, 19:00
RUBATO 2021/2022MARIA POMIANOWSKA I Karuzela kulturkoncert tradycyjny z publicznością
14STYpt, 19:00
GRANDIOSO 2021/2022 | LiveFilharmonia 2021/2022Baltic Sea Philharmonicnowość VOD
15STYsb, 19:00
BRILLANTE 2021/2022Czułe struny | Koncert prezydenckikoncert symfoniczny (sinfonietta) z publicznością
16STYnd, 19:00
MISTERIOSO 2021/2022BRAHMS | ZARĘBSKIkoncert kameralny z publicznością
17STYpn, 19:00
ESPRESSIVO 2021/2022KRZYSZTOF LENCZOWSKI TRIO – LOST JOURNEYkoncert jazzowy z publicznością
18STYwt, 09:00
DONUTA PRZEDSTAWIAkoncert z publicznościądla przedszkoli i klas I-III
18STYwt, 11:00
DONUTA PRZEDSTAWIAkoncert z publicznościądla przedszkoli i klas I-III
21STYpt, 15:00
21STYpt, 19:00
GRANDIOSO 2021/2022 | LiveFilharmonia 2021/2022CZAJKOWSKI | WALTONkoncert symfoniczny / płatna transmisja online
22STYsb, 09:00
WARSZTATY „RANIUTTO”warsztatydla dzieci od 1. do 2. roku życia z opiekunami
22STYsb, 11:00
WARSZTATY „RANIUTTO”warsztatydla dzieci od 3. do 5. roku życia z opiekunami
22STYsb, 20:00
SOUNDLAB 2021/2022Inspired By Bach: Peter Gregson - Bach Recomposedkoncert elektroniczny z publicznością
23 STY, nd, 17:00 - KONCERT WIEDEŃSKI [PRZENIESIONY Z 30.05.21 NA 23.01.2022]koncert zewnętrzny
25STYwt, 09:00
DONUTA PRZEDSTAWIAkoncert z publicznościądla przedszkoli i klas I-III
25STYwt, 11:00
DONUTA PRZEDSTAWIAkoncert z publicznościądla przedszkoli i klas I-III
28STYpt, 19:00
GRANDIOSO 2021/2022 | LiveFilharmonia 2021/2022VIVAT MOZART!koncert symfoniczny / płatna transmisja online
2021
REPERTUAR
COOKIESAby ułatwić Tobie korzystanie z serwisu filharmonia.szczecin.pl, a także w celach statystycznych, używamy plików cookies. Jeśli nie blokujesz tych plików, oznacza to, że zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Polityka prywatności | AKCEPTUJĘ