Informacja o RODO

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, (Dziennik Urzędowy UE, L 119/1 z 4 maja 2016 r.) Filharmonia im. Mieczysława Karłowicza w Szczecinie jako Administrator danych osobowych Melomanów (osoba fizyczna, której dane dotyczą), podaje następujące informacje.

DEFINICJE
  • Administrator – Filharmonia im. Mieczysława Karłowicza z siedzibą w Szczecinie przy ul. Małopolskiej 48
  • Meloman – każda osoba fizyczna odwiedzająca stronę internetową Administratora w celu rezerwacji lub zakupu biletu na wydarzenia artystyczne lub korzystająca z innych usług (np. newslettera);
  • Dane osobowe – wszystkie informacje o osobie fizycznej zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania poprzez jeden bądź kilka szczególnych czynników fizycznych, w tym IP urządzenia, identyfikator internetowy oraz informacje gromadzone za pośrednictwem plików cookie oraz innej podobnej technologii.
  • RODO – Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, Dziennik Urzędowy UE, L 119/1 z 4 maja 2016 r.
  • Serwis – witryna internetowa Filharmonii im. Mieczysława Karłowicza w Szczecinie filharmonia.szczecin.pl z pełnym pakietem świadczonych usług na rzecz Melomana.
  • Dane kontaktowe: filharmonia.szczecin.pl/kontakt

INFORMACJA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

1. Dane dotyczące Administratora:
Filharmonia im. Mieczysława Karłowicza w Szczecinie, ul. Małopolska 48, 70-515 Szczecin, RIK – 06/97, NIP 851-031-19-73,
Dane kontaktowe: filharmonia.szczecin.pl/kontakt

2. Państwa dane osobowe przetwarzane będą w celu:
  • przetwarzanie jest niezbędne do wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO;
  • przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze na podstawie art. 6 ust.1 lit. c RODO
  • przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO, to jest:
  • dla celów marketingu usług własnych Administratora,
  • w celu wykrywania nadużyć i zapobiegania im,
  • w celu ustalenia, obrony i dochodzenia roszczeń,
  • dla celów tworzenia zestawień, analiz i statystyk na potrzeby wewnętrzne Administratora

3. Odbiorcami Państwa danych osobowych są:
  • podmioty wspierające operacyjne wykonywanie Serwisu dotyczącego danego wydarzenia artystycznego,
  • podmioty świadczące na rzecz Administratora usługi doradcze, konsultacyjne, audytowi, pomoc prawną, podatkową i rachunkową.
4. Wszelkie transfery Państwa danych osobowych odbywają się zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa RP.

5. Dane osobowe będą przechowywane przez okres wynikający z Serwisu, a w zakresie związanym z obroną lub dochodzeniem roszczeń, do czasu przedawnienia roszczeń. Administrator może przechowywać dane osobowe dłużej, ale stanie się tak wyłącznie z uzasadnionych powodów, jeśli prawo zezwala na takie przechowywanie.

6. Przysługuje Państwu, w odniesieniu do Państwa danych osobowych, prawo do:
• żądania od Administratora dostępu do danych osobowych,
• żądania od Administratora sprostowania danych osobowych,
• żądania usunięcia danych przetwarzanych bezpodstawnie,
• żądania ograniczenia przetwarzania danych,
• wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych,
• żądania przenoszenia danych do innego administratora danych (w zakresie określonym art. 20 RODO),
• wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w razie uznania, że przetwarzanie Państwa danych osobowych narusza przepisy o ochronie danych.

7. Podanie danych osobowych Melomana jest wymogiem prawnym korzystania z Serwisu. Konsekwencją nie podania danych osobowych jest brak możliwości wykonywania Serwisu w zakresie rezerwacji i zakupu biletów.
Styczeń 2020
01STYśr, 17:00
02 STY, cz, 19:00 - KONCERT NOWOROCZNY - TEATR NARODOWY OPERETKI KIJOWSKIEJkoncert zewnętrzny
03STYpt, 13:00
03 STY, pt, 19:00 - KONCERT KARNAWAŁOWY AKADEMII SZTUKI W SZCZECINIEkoncert zewnętrzny
05STYnd, 17:00
Koncerty rodzinne 2019/2020Tony Stradivarius i jego Księga Zaklęćkoncertdla dzieci od 6. roku życia z opiekunami
05STYnd, 17:00
Salonik Wiolinowy, czyli dziecko pod skrzydłami Filharmoniiwarsztatydla dzieci w wieku 3–6 lat, bez udziału opiekunów
08STYśr, 09:00
DoNuta taktuje – Na razkoncert kameralnydla przedszkoli z udziałem muzyków Filharmonii
08STYśr, 10:30
DoNuta taktuje – Na razkoncert kameralnydla przedszkoli z udziałem muzyków Filharmonii
08STYśr, 12:00
DoNuta taktuje – Na razkoncert kameralnydla przedszkoli z udziałem muzyków Filharmonii
09STYcz, 09:00
DoNuta taktuje – Na razkoncert kameralnydla przedszkoli z udziałem muzyków Filharmonii
09STYcz, 10:30
DoNuta taktuje – Na razkoncert kameralnydla przedszkoli z udziałem muzyków Filharmonii
09STYcz, 12:00
DoNuta taktuje – Na razkoncert kameralnydla przedszkoli z udziałem muzyków Filharmonii
11STYsb, 09:00
Raniutto - Legatowarsztatydla dzieci do 2. roku życia
11STYsb, 10:30
Raniutto - Portatowarsztatydla dzieci w wieku od 2. do 4. roku życia
11STYsb, 12:00
Raniutto - Staccatowarsztatydla dzieci w wieku od 4. do 6. roku życia
11STYsb, 19:00
12 STY, nd, 15:30 - FILHARMONIA DOWCIPU I WALDEMAR MALICKI - CO TU JEST GRANE?koncert zewnętrzny
12 STY, nd, 18:30 - FILHARMONIA DOWCIPU I WALDEMAR MALICKI - CO TU JEST GRANE?koncert zewnętrzny
13 STY, pn, 19:00 - MUZYCZNY CZAR WSPOMNIEŃ. GRAŻYNA BRODZIŃSKA I GOŚCIEkoncert zewnętrzny
14 STY, wt, 19:00 - ALICJA MAJEWSKA - „ŻYĆ SIĘ CHCE”koncert zewnętrzny
15STYśr, 19:00
MISTERIOSOPolish Cello Quartetkoncert kameralny
15STYśr, 19:30
Poziom 4.Śmieję się, aż zasnęwernisaż
16STYcz, 17:00
16STYcz, 19:00
RUBATONaghash Ensemble | Armeniakoncert tradycyjny
17STYpt, 13:00
17STYpt, 19:00
GRANDIOSOKARŁOWICZ | Bergmannkoncert symfoniczny
18STYsb, 09:00
Raniutto - Legatowarsztatydla dzieci do 2. roku życia
18STYsb, 10:30
Raniutto - Portatowarsztatydla dzieci w wieku od 2. do 4. roku życia
18STYsb, 12:00
Raniutto - Staccatowarsztatydla dzieci w wieku od 4. do 6. roku życia
18STYsb, 18:00
19 STY, nd, 18:00 - ACCANTUS LIVE 2.0koncert zewnętrzny
20STYpn, 19:00
ESPRESSIVOManhattan Transferkoncert jazzowy
21STYwt, 10:00
Koncerty szkolne 2019/2020Historia pewnego utworu - Czterdziestka Mozartakoncert szkolnydla klas IV-VIII
21STYwt, 12:00
Koncerty szkolne 2019/2020Historia pewnego utworu - Czterdziestka Mozartakoncert szkolnydla klas IV-VIII
21 STY, wt, 20:00 - KORTEZ PRZEDPREMIEROWO 2019/2020 TOURkoncert zewnętrzny
22STYśr, 19:00
23 STY, cz, 17:30 - PIOTR RUBIK- MOJA HISTORIAkoncert zewnętrzny
23 STY, cz, 20:30 - PIOTR RUBIK- MOJA HISTORIAkoncert zewnętrzny
24STYpt, 10:00
Otwarte próby generalneOtwarte próby generalne
24STYpt, 19:00
GRANDIOSOVIVAT MOZARTkoncert symfoniczny
25STYsb, 20:00
SOUNDLABLab 4: NOON | Algorytmkoncert elektroniczny
26STYnd, 19:00
BRILLANTE | Artysta Rezydent 2019/2020Jazz Band Młynarski-Maseckikoncert
28 STY, wt, 18:00 - IRENA SANTOR - DIAMENTOWY JUBILEUSZkoncert zewnętrzny
29STYśr, 19:00
GRANDIOSOIl Virtuoso | Il Poeta | Isabelle Faustkoncert muzyki dawnej
31STYpt, 13:00
31STYpt, 19:00
GRANDIOSOAntoni Wit I Symfonia alpejskakoncert symfoniczny
Luty 2020
01LUTYsb, 09:00
Raniutto - Legatowarsztatydla dzieci do 2. roku życia
01LUTYsb, 10:30
Raniutto - Portatowarsztatydla dzieci w wieku od 2. do 4. roku życia
01LUTYsb, 12:00
Raniutto - Staccatowarsztatydla dzieci w wieku od 4. do 6. roku życia
02LUTYnd, 12:00
MISTERIOSO | Filharmonicy kameralnieSkrzypce Jana Waraczewskiegokoncert kameralny
03LUTYpn, 10:00
Koncerty szkolne 2019/2020Historia pewnego utworu - Piątka Beethovenakoncert szkolnydla klas IV-VIII
03LUTYpn, 12:00
Koncerty szkolne 2019/2020Historia pewnego utworu - Piątka Beethovenakoncert szkolnydla klas IV-VIII
04LUTYwt, 09:00
DoNuta taktuje – Na dwakoncert kameralnydla klas I-III z udziałem muzyków Filharmonii
04LUTYwt, 10:30
DoNuta taktuje – Na dwakoncert kameralnydla klas I-III z udziałem muzyków Filharmonii
04LUTYwt, 12:00
DoNuta taktuje – Na dwakoncert kameralnydla klas I-III z udziałem muzyków Filharmonii
05LUTYśr, 09:00
DoNuta taktuje – Na dwakoncert kameralnydla klas I-III z udziałem muzyków Filharmonii
05LUTYśr, 10:30
DoNuta taktuje – Na dwakoncert kameralnydla klas I-III z udziałem muzyków Filharmonii
05LUTYśr, 12:00
DoNuta taktuje – Na dwakoncert kameralnydla klas I-III z udziałem muzyków Filharmonii
05LUTYśr, 19:00
06LUTYcz, 17:00
06LUTYcz, 19:00
RUBATOIva Bittová & Čikori | Czechykoncert tradycyjny
07LUTYpt, 19:00
GRANDIOSOSchnyder I BEETHOVEN 250koncert symfoniczny
09LUTYnd, 17:00
Koncerty rodzinne 2019/2020All you need is lovekoncertdla dzieci od 6. roku życia z opiekunami
09LUTYnd, 17:00
Salonik Wiolinowy, czyli dziecko pod skrzydłami Filharmoniiwarsztatydla dzieci w wieku 3–6 lat, bez udziału opiekunów
10LUTYpn, 19:00
ESPRESSIVOTubis Triokoncert jazzowy
12LUTYśr, 19:00
MISTERIOSOFrancesco Tristano recital
14LUTYpt, 13:00
14LUTYpt, 19:00
GRANDIOSOArtur Ruciński I Arie operowe koncert symfoniczny
16LUTYnd, 19:00
19LUTYśr, 19:30
20LUTYcz, 20:00
SOUNDLABLab 5: Teoniki Rożynek & Qba Janicki koncert elektroniczny
21LUTYpt, 13:00
21LUTYpt, 19:00
GRANDIOSOMasters of BACHkoncert muzyki dawnej
23LUTYnd, 12:00
MISTERIOSO | Filharmonicy kameralnieFeelharmony Quintet I Filharmonicy kameralnie koncert kameralny
23LUTYnd, 12:00
Salonik Wiolinowy, czyli dziecko pod skrzydłami Filharmoniiwarsztatydla dzieci w wieku 3–6 lat, bez udziału opiekunów
25LUTYwt, 09:00
DoNuta taktuje – Integrakoncert kameralnydla klas I-III z udziałem muzyków Filharmonii i osób z dysfunkcjami
25LUTYwt, 11:00
DoNuta taktuje – Integrakoncert kameralnydla klas I-III z udziałem muzyków Filharmonii i osób z dysfunkcjami
26LUTYśr, 09:00
DoNuta taktuje – Integrakoncert kameralnydla klas I-III z udziałem muzyków Filharmonii i osób z dysfunkcjami
26LUTYśr, 11:00
DoNuta taktuje – Integrakoncert kameralnydla klas I-III z udziałem muzyków Filharmonii i osób z dysfunkcjami
26LUTYśr, 19:00
28LUTYpt, 10:00
Otwarte próby generalneOtwarte próby generalne
28LUTYpt, 19:00
GRANDIOSOSCHUMANN I BEETHOVEN 250 koncert symfoniczny
KONCERTY
EDU
WYSTAWY
INNE
«
2020
»
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
REPERTUAR
COOKIESAby ułatwić Tobie korzystanie z serwisu filharmonia.szczecin.pl, a także w celach statystycznych, używamy plików cookies. Jeśli nie blokujesz tych plików, oznacza to, że zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Polityka prywatności | AKCEPTUJĘ