Informacja o RODO

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, (Dziennik Urzędowy UE, L 119/1 z 4 maja 2016 r.) Filharmonia im. Mieczysława Karłowicza w Szczecinie jako Administrator danych osobowych Melomanów (osoba fizyczna, której dane dotyczą), podaje następujące informacje.

DEFINICJE
  • Administrator – Filharmonia im. Mieczysława Karłowicza z siedzibą w Szczecinie przy ul. Małopolskiej 48
  • Meloman – każda osoba fizyczna odwiedzająca stronę internetową Administratora w celu rezerwacji lub zakupu biletu na wydarzenia artystyczne lub korzystająca z innych usług (np. newslettera);
  • Dane osobowe – wszystkie informacje o osobie fizycznej zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania poprzez jeden bądź kilka szczególnych czynników fizycznych, w tym IP urządzenia, identyfikator internetowy oraz informacje gromadzone za pośrednictwem plików cookie oraz innej podobnej technologii.
  • RODO – Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, Dziennik Urzędowy UE, L 119/1 z 4 maja 2016 r.
  • Serwis – witryna internetowa Filharmonii im. Mieczysława Karłowicza w Szczecinie filharmonia.szczecin.pl z pełnym pakietem świadczonych usług na rzecz Melomana.
  • Dane kontaktowe: filharmonia.szczecin.pl/kontakt

INFORMACJA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

1. Dane dotyczące Administratora:
Filharmonia im. Mieczysława Karłowicza w Szczecinie, ul. Małopolska 48, 70-515 Szczecin, RIK – 06/97, NIP 851-031-19-73,
Dane kontaktowe: filharmonia.szczecin.pl/kontakt

2. Państwa dane osobowe przetwarzane będą w celu:
  • przetwarzanie jest niezbędne do wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO;
  • przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze na podstawie art. 6 ust.1 lit. c RODO
  • przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO, to jest:
  • dla celów marketingu usług własnych Administratora,
  • w celu wykrywania nadużyć i zapobiegania im,
  • w celu ustalenia, obrony i dochodzenia roszczeń,
  • dla celów tworzenia zestawień, analiz i statystyk na potrzeby wewnętrzne Administratora

3. Odbiorcami Państwa danych osobowych są:
  • podmioty wspierające operacyjne wykonywanie Serwisu dotyczącego danego wydarzenia artystycznego,
  • podmioty świadczące na rzecz Administratora usługi doradcze, konsultacyjne, audytowi, pomoc prawną, podatkową i rachunkową.
4. Wszelkie transfery Państwa danych osobowych odbywają się zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa RP.

5. Dane osobowe będą przechowywane przez okres wynikający z Serwisu, a w zakresie związanym z obroną lub dochodzeniem roszczeń, do czasu przedawnienia roszczeń. Administrator może przechowywać dane osobowe dłużej, ale stanie się tak wyłącznie z uzasadnionych powodów, jeśli prawo zezwala na takie przechowywanie.

6. Przysługuje Państwu, w odniesieniu do Państwa danych osobowych, prawo do:
• żądania od Administratora dostępu do danych osobowych,
• żądania od Administratora sprostowania danych osobowych,
• żądania usunięcia danych przetwarzanych bezpodstawnie,
• żądania ograniczenia przetwarzania danych,
• wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych,
• żądania przenoszenia danych do innego administratora danych (w zakresie określonym art. 20 RODO),
• wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w razie uznania, że przetwarzanie Państwa danych osobowych narusza przepisy o ochronie danych.

7. Podanie danych osobowych Melomana jest wymogiem prawnym korzystania z Serwisu. Konsekwencją nie podania danych osobowych jest brak możliwości wykonywania Serwisu w zakresie rezerwacji i zakupu biletów.
Czerwiec 2024
01CZE '24sb, 12:00
Kampania Słyszę Dobre Dźwięki 2023-2024BajkoterapiaWarsztaty
01CZE '24sb, 12:00
Galeria Poziom 4.RETROSPEKTYWA: Ryszard HorowitzWystawa
01CZE '24sb, 13:00
Kampania Słyszę Dobre Dźwięki 2023-20247 lekcji dookoła muzyki | Maciej SzymanowiczWernisaż
01CZE '24sb, 17:00
Kampania Słyszę Dobre Dźwięki 2023-2024 | KONCERTY RODZINNE 2023/2024Kim był Oz?Koncert rodzinnydla dzieci od 6. roku życia z opiekunami
02CZE '24nd, 12:00
Kampania Słyszę Dobre Dźwięki 2023-2024PregnatoWarsztaty
02CZE '24nd, 12:00
Galeria Poziom 4.RETROSPEKTYWA: Ryszard HorowitzWystawa
02CZE '24nd, 12:00
02CZE '24nd, 17:00
Kampania Słyszę Dobre Dźwięki 2023-2024 | KONCERTY RODZINNE 2023/2024Kim był Oz?Koncert rodzinnydla dzieci od 6. roku życia z opiekunami
04CZE '24wt, 10:00
Donuta zapraszaKoncert kameralnydla przedszkoli, klas I-III i seniorów
04CZE '24wt, 12:00
Donuta zapraszaKoncert kameralnydla przedszkoli, klas I-III i seniorów
05CZE '24śr, 10:00
Donuta zapraszaKoncert kameralnydla przedszkoli, klas I-III i seniorów
05CZE '24śr, 12:00
Donuta zapraszaKoncert kameralnydla przedszkoli, klas I-III i seniorów
08CZE '24sb, 09:00
RANIUTTOWarsztaty z publicznościądla dzieci od 1. do 2. roku życia z opiekunami
08CZE '24sb, 10:30
RANIUTTOWarsztaty z publicznościądla dzieci od 3. do 4. roku życia z opiekunami
08CZE '24sb, 12:00
RANIUTTOWarsztaty z publicznościądla dzieci od 5. do 6. roku życia z opiekunami
08CZE '24sb, 12:00
Galeria Poziom 4.RETROSPEKTYWA: Ryszard HorowitzWystawa
08CZE '24sb, 12:00
08 CZE, sb, 18:00 - MICHAŁ BAJOR- NO, A JA? [PRZENIESIONY Z 17.03.2024]koncert zewnętrzny
09CZE '24nd, 12:00
Galeria Poziom 4.RETROSPEKTYWA: Ryszard HorowitzWystawa
09CZE '24nd, 12:00
09CZE '24nd, 15:00
ACADEMICOAkademia Sztuki kameralnieKoncert kameralny
09 CZE, nd, 17:00 - ANDRZEJ SIKOROWSKIkoncert zewnętrzny
14CZE '24pt, 19:00
GRANDIOSO 2023/2024Zakończenie sezonu | BRANFORD MARSALISKoncert symfoniczny
15CZE '24sb, 12:00
Galeria Poziom 4.RETROSPEKTYWA: Ryszard HorowitzWystawa
15CZE '24sb, 12:00
15CZE '24sb, 17:00
15CZE '24sb, 19:00
GRANDIOSO 2023/2024Zakończenie sezonu [PRZENIESIONY NA 14 CZERWCA]Koncert symfoniczny
16CZE '24nd, 12:00
Galeria Poziom 4.RETROSPEKTYWA: Ryszard HorowitzWystawa
16CZE '24nd, 12:00
21CZE '24pt, 16:30
21CZE '24pt, 19:00
22CZE '24sb, 12:00
Galeria Poziom 4.RETROSPEKTYWA: Ryszard HorowitzWystawa
22CZE '24sb, 12:00
23CZE '24nd, 12:00
Galeria Poziom 4.RETROSPEKTYWA: Ryszard HorowitzWystawa
23CZE '24nd, 12:00
24CZE '24pn, 19:00
29CZE '24sb, 12:00
Galeria Poziom 4.RETROSPEKTYWA: Ryszard HorowitzWystawa
30CZE '24nd, 12:00
Galeria Poziom 4.RETROSPEKTYWA: Ryszard HorowitzWystawa
Lipiec 2024
2024
REPERTUAR