Informacja o RODO

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, (Dziennik Urzędowy UE, L 119/1 z 4 maja 2016 r.) Filharmonia im. Mieczysława Karłowicza w Szczecinie jako Administrator danych osobowych Melomanów (osoba fizyczna, której dane dotyczą), podaje następujące informacje.

DEFINICJE
  • Administrator – Filharmonia im. Mieczysława Karłowicza z siedzibą w Szczecinie przy ul. Małopolskiej 48
  • Meloman – każda osoba fizyczna odwiedzająca stronę internetową Administratora w celu rezerwacji lub zakupu biletu na wydarzenia artystyczne lub korzystająca z innych usług (np. newslettera);
  • Dane osobowe – wszystkie informacje o osobie fizycznej zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania poprzez jeden bądź kilka szczególnych czynników fizycznych, w tym IP urządzenia, identyfikator internetowy oraz informacje gromadzone za pośrednictwem plików cookie oraz innej podobnej technologii.
  • RODO – Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, Dziennik Urzędowy UE, L 119/1 z 4 maja 2016 r.
  • Serwis – witryna internetowa Filharmonii im. Mieczysława Karłowicza w Szczecinie filharmonia.szczecin.pl z pełnym pakietem świadczonych usług na rzecz Melomana.
  • Dane kontaktowe: filharmonia.szczecin.pl/kontakt

INFORMACJA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

1. Dane dotyczące Administratora:
Filharmonia im. Mieczysława Karłowicza w Szczecinie, ul. Małopolska 48, 70-515 Szczecin, RIK – 06/97, NIP 851-031-19-73,
Dane kontaktowe: filharmonia.szczecin.pl/kontakt

2. Państwa dane osobowe przetwarzane będą w celu:
  • przetwarzanie jest niezbędne do wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO;
  • przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze na podstawie art. 6 ust.1 lit. c RODO
  • przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO, to jest:
  • dla celów marketingu usług własnych Administratora,
  • w celu wykrywania nadużyć i zapobiegania im,
  • w celu ustalenia, obrony i dochodzenia roszczeń,
  • dla celów tworzenia zestawień, analiz i statystyk na potrzeby wewnętrzne Administratora

3. Odbiorcami Państwa danych osobowych są:
  • podmioty wspierające operacyjne wykonywanie Serwisu dotyczącego danego wydarzenia artystycznego,
  • podmioty świadczące na rzecz Administratora usługi doradcze, konsultacyjne, audytowi, pomoc prawną, podatkową i rachunkową.
4. Wszelkie transfery Państwa danych osobowych odbywają się zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa RP.

5. Dane osobowe będą przechowywane przez okres wynikający z Serwisu, a w zakresie związanym z obroną lub dochodzeniem roszczeń, do czasu przedawnienia roszczeń. Administrator może przechowywać dane osobowe dłużej, ale stanie się tak wyłącznie z uzasadnionych powodów, jeśli prawo zezwala na takie przechowywanie.

6. Przysługuje Państwu, w odniesieniu do Państwa danych osobowych, prawo do:
• żądania od Administratora dostępu do danych osobowych,
• żądania od Administratora sprostowania danych osobowych,
• żądania usunięcia danych przetwarzanych bezpodstawnie,
• żądania ograniczenia przetwarzania danych,
• wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych,
• żądania przenoszenia danych do innego administratora danych (w zakresie określonym art. 20 RODO),
• wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w razie uznania, że przetwarzanie Państwa danych osobowych narusza przepisy o ochronie danych.

7. Podanie danych osobowych Melomana jest wymogiem prawnym korzystania z Serwisu. Konsekwencją nie podania danych osobowych jest brak możliwości wykonywania Serwisu w zakresie rezerwacji i zakupu biletów.
Listopad 2022
03LIScz, 19:00
RUBATO 2022/2023Oana Cătălina Chiţu | BUKARESZTKoncert muzyki świata
04LISpt, 15:00
04LISpt, 19:00
MISTERIOSO 2022/2023VERDI I Ensemble Nuove MusicheKoncert kameralny
05LISsb, 09:00
Warsztaty RANIUTTOWarsztatydla dzieci od 1. do 2. roku życia z opiekunami
05LISsb, 11:00
Warsztaty RANIUTTOWarsztatydla dzieci od 3. do 5. roku życia z opiekunami
06LISnd, 17:00
Koncerty rodzinne 2022/2023Kim był Oz?Koncert rodzinnydla dzieci od 6. roku życia z opiekunami
07LISpn, 09:00
Donuta zapraszaKoncert kameralnydla przedszkoli, klas I-III i seniorów
07LISpn, 11:00
Donuta zapraszaKoncert kameralnydla przedszkoli, klas I-III i seniorów
09LISśr, 19:00
11LISpt, 19:00
GRANDIOSO 2022/2023ANTONI WIT I Muzyka polska Koncert symfoniczny
12LISsb, 20:00
SOUNDLAB 2021/2022 | SOUNDLAB 2022/2023Ollie Howell | Forest Rising
Wydarzenie przeniesione z 2022-06-16
Koncert z publicznością
13LISnd, 19:00
MISTERIOSO 2022/2023KLIMEK | FeelHarmony QuintetKoncert kameralny
14LISpn, 10:00
Koncerty szkolne 2022/2023Kim był Oz?Koncert szkolnydla klas I-III
14LISpn, 12:00
Koncerty szkolne 2022/2023Kim był Oz?Koncert szkolnydla klas IV-VIII
14LISpn, 19:00
ESPRESSIVO 2022/2023Adam Pierończyk feat. Nelson Veras & Dominik WaniaKoncert jazzowy
15 LIS, wt, 19:00 - KONCERT 10 TENORÓW koncert zewnętrzny
15LISwt, 19:00
Filharmonia Szczecin Online 2022/2023 | MDF Festival 2022 MUSIC.DESIGN.FORMEvening with CHINA MOSES & TROY MILLERPremiera online
18LISpt, 15:00
19LISsb, 09:00
Warsztaty RANIUTTOWarsztatydla dzieci od 1. do 2. roku życia z opiekunami
19LISsb, 11:00
Warsztaty RANIUTTOWarsztatydla dzieci od 3. do 5. roku życia z opiekunami
19 LIS, sb, 19:00 - PAWEŁ DOMAGAŁA- NARNIA TOURkoncert zewnętrzny
20LISnd, 19:00
ENERGICO 2022/2023Tribute to Maria KoterbskaKoncert
21 LIS, pn, 19:00 - GRZEGORZ TURNAU- ZNÓW WĘDRUJEMY LIVEkoncert zewnętrzny
23 LIS, śr, 20:00 - ANDRZEJ PIASECZNY 50/50koncert zewnętrzny
24 LIS, cz, 20:00 - MIUOSH AKUSTYCZNIE III- PRZYJDŹ DO MNIEkoncert zewnętrzny
25LISpt, 19:00
GRANDIOSO 2022/2023Ruciński I VERDI
Wydarzenie ODWOŁANE
Koncert symfoniczny
27 LIS, nd, 20:30 - DARIA ZAWIAŁOW- "METROPOLIS...wojen nie będzie"koncert zewnętrzny
28LISpn, 09:00
Donuta zapraszaKoncert kameralnydla przedszkoli, klas I-III i seniorów
28LISpn, 11:00
Donuta zapraszaKoncert kameralnydla przedszkoli, klas I-III i seniorów
28LISpn, 19:00
30 LIS, śr, 19:00 - ALOSZA AWDIEJEW W PROGRAMIE NIECH ŻYJE ODESSAkoncert zewnętrzny
Grudzień 2022
02GRUpt, 15:00
03GRUsb, 09:00
Warsztaty RANIUTTOWarsztatydla dzieci od 1. do 2. roku życia z opiekunami
03GRUsb, 11:00
Warsztaty RANIUTTOWarsztatydla dzieci od 3. do 5. roku życia z opiekunami
03 GRU, sb, 17:00 - MIUOSH AKUSTYCZNIE III- PRZYJDŹ DO MNIEkoncert zewnętrzny
03 GRU, sb, 20:00 - MIUOSH AKUSTYCZNIE III- PRZYJDŹ DO MNIEkoncert zewnętrzny
04 GRU, nd, 19:00 - AGNIESZKA CHYLIŃSKA-NEVER ENDING SORRYkoncert zewnętrzny
06GRUwt, 09:00
Donuta zapraszaKoncert kameralnydla przedszkoli, klas I-III i seniorów
06GRUwt, 11:00
Donuta zapraszaKoncert kameralnydla przedszkoli, klas I-III i seniorów
06 GRU, wt, 19:00 - KONCERT ŚWIĄTECZNY- MAGIC OF WHITE CHRISTMASkoncert zewnętrzny
07GRUśr, 09:00
Donuta zapraszaKoncert kameralnydla przedszkoli, klas I-III i seniorów
07GRUśr, 11:00
Donuta zapraszaKoncert kameralnydla przedszkoli, klas I-III i seniorów
09GRUpt, 19:00
GRANDIOSO 2022/2023Borowicz I VAUGHAN WILLIAMSKoncert symfoniczny
11GRUnd, 17:00
Koncerty rodzinne 2022/2023Nie chce MisieKoncert rodzinnydla dzieci od 6. roku życia z opiekunami
12GRUpn, 10:00
Koncerty szkolne 2022/2023Nie chce MisieKoncert szkolnydla klas I-III
12GRUpn, 12:00
Koncerty szkolne 2022/2023Nie chce MisieKoncert szkolnydla klas IV-VIII
12GRUpn, 19:00
ESPRESSIVO 2022/2023Kuba Więcek Trio & Paulina Przybysz I KwiateczkiKoncert jazzowy
16GRUpt, 15:00
16GRUpt, 19:00
GRANDIOSO 2022/2023SCHUBERT | LISZT | STALMIERSKIKoncert symfoniczny
17GRUsb, 09:00
Warsztaty RANIUTTOWarsztatydla dzieci od 1. do 2. roku życia z opiekunami
17GRUsb, 11:00
Warsztaty RANIUTTOWarsztatydla dzieci od 3. do 5. roku życia z opiekunami
17 GRU, sb, 18:00 - KONCERT CHARYTATYWNY DLA BOHATERAkoncert zewnętrzny
18GRUnd, 19:00
BRILLANTE 2022/2023Jakowicz Duo I VIVALDI | BACHKoncert
19 GRU, pn, 19:30 - GLENN MILLER ORCHESTRAkoncert zewnętrzny
31GRUsb, 20:00
GRANDIOSO 2022/2023Wiedeński wieczór sylwestrowyKoncert symfoniczny
2022
REPERTUAR
COOKIESAby ułatwić Tobie korzystanie z serwisu filharmonia.szczecin.pl, a także w celach statystycznych, używamy plików cookies. Jeśli nie blokujesz tych plików, oznacza to, że zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Polityka prywatności | AKCEPTUJĘ