Informacja o RODO

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, (Dziennik Urzędowy UE, L 119/1 z 4 maja 2016 r.) Filharmonia im. Mieczysława Karłowicza w Szczecinie jako Administrator danych osobowych Melomanów (osoba fizyczna, której dane dotyczą), podaje następujące informacje.

DEFINICJE
  • Administrator – Filharmonia im. Mieczysława Karłowicza z siedzibą w Szczecinie przy ul. Małopolskiej 48
  • Meloman – każda osoba fizyczna odwiedzająca stronę internetową Administratora w celu rezerwacji lub zakupu biletu na wydarzenia artystyczne lub korzystająca z innych usług (np. newslettera);
  • Dane osobowe – wszystkie informacje o osobie fizycznej zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania poprzez jeden bądź kilka szczególnych czynników fizycznych, w tym IP urządzenia, identyfikator internetowy oraz informacje gromadzone za pośrednictwem plików cookie oraz innej podobnej technologii.
  • RODO – Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, Dziennik Urzędowy UE, L 119/1 z 4 maja 2016 r.
  • Serwis – witryna internetowa Filharmonii im. Mieczysława Karłowicza w Szczecinie filharmonia.szczecin.pl z pełnym pakietem świadczonych usług na rzecz Melomana.
  • Dane kontaktowe: filharmonia.szczecin.pl/kontakt

INFORMACJA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

1. Dane dotyczące Administratora:
Filharmonia im. Mieczysława Karłowicza w Szczecinie, ul. Małopolska 48, 70-515 Szczecin, RIK – 06/97, NIP 851-031-19-73,
Dane kontaktowe: filharmonia.szczecin.pl/kontakt

2. Państwa dane osobowe przetwarzane będą w celu:
  • przetwarzanie jest niezbędne do wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO;
  • przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze na podstawie art. 6 ust.1 lit. c RODO
  • przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO, to jest:
  • dla celów marketingu usług własnych Administratora,
  • w celu wykrywania nadużyć i zapobiegania im,
  • w celu ustalenia, obrony i dochodzenia roszczeń,
  • dla celów tworzenia zestawień, analiz i statystyk na potrzeby wewnętrzne Administratora

3. Odbiorcami Państwa danych osobowych są:
  • podmioty wspierające operacyjne wykonywanie Serwisu dotyczącego danego wydarzenia artystycznego,
  • podmioty świadczące na rzecz Administratora usługi doradcze, konsultacyjne, audytowi, pomoc prawną, podatkową i rachunkową.
4. Wszelkie transfery Państwa danych osobowych odbywają się zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa RP.

5. Dane osobowe będą przechowywane przez okres wynikający z Serwisu, a w zakresie związanym z obroną lub dochodzeniem roszczeń, do czasu przedawnienia roszczeń. Administrator może przechowywać dane osobowe dłużej, ale stanie się tak wyłącznie z uzasadnionych powodów, jeśli prawo zezwala na takie przechowywanie.

6. Przysługuje Państwu, w odniesieniu do Państwa danych osobowych, prawo do:
• żądania od Administratora dostępu do danych osobowych,
• żądania od Administratora sprostowania danych osobowych,
• żądania usunięcia danych przetwarzanych bezpodstawnie,
• żądania ograniczenia przetwarzania danych,
• wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych,
• żądania przenoszenia danych do innego administratora danych (w zakresie określonym art. 20 RODO),
• wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w razie uznania, że przetwarzanie Państwa danych osobowych narusza przepisy o ochronie danych.

7. Podanie danych osobowych Melomana jest wymogiem prawnym korzystania z Serwisu. Konsekwencją nie podania danych osobowych jest brak możliwości wykonywania Serwisu w zakresie rezerwacji i zakupu biletów.
Marzec 2021
JUTRO04 MARcz, 19:00
RUBATO | Filharmonia Szczecin OnlineMILO Ensemblebezpłatna premiera online
05MARpt, 19:00
GRANDIOSO | LiveFilharmoniaKARŁOWICZ | SZOSTAKOWICZ | SCHUBERT koncert z publicznością / płatna transmisja online
06MARsb, 11:00
Filharmonia Szczecin Online | LiveFilharmoniaRaniutto – Sensorkibezpłatna premiera onlinedla dzieci w wieku 1-6 lat
09MARwt, 11:00
Filharmonia Szczecin OnlineDoNuta w temacie online! bezpłatna premiera online
11MARcz, 19:00
MISTERIOSO | LiveFilharmoniaPIAZZOLLA 100płatna premiera online
12MARpt, 19:00
MISTERIOSOPENDERECKIkoncert z publicznością
12MARpt, 19:00
GRANDIOSO | LiveFilharmoniaFAURÉ | ROUSSEL | ROTA [ZMIANA TERMINU 14.03.2021 r.]płatna premiera online
14MARnd, 19:00
GRANDIOSO | LiveFilharmoniaFAURÉ | ROUSSEL | ROTApłatna premiera online
21MARnd, 17:00
Koncerty rodzinne 2020/2021I żyli długo i w Szczecinie 2bezpłatna premiera online
23MARwt, 11:00
Filharmonia Szczecin OnlineDoNuta w temacie online! bezpłatna premiera online
27MARsb, 11:00
Filharmonia Szczecin Online | LiveFilharmoniaRaniutto – Sensorkibezpłatna premiera onlinedla dzieci w wieku 1-6 lat
Kwiecień 2021
05KWIpn, 19:00
ESPRESSIVO | LiveFilharmoniaBERNARD MASELI | Tribute to Jerzy Milianpłatna premiera online
06KWIwt, 11:00
Filharmonia Szczecin OnlineDoNuta w temacie online! bezpłatna premiera online
09KWIpt, 19:00
GRANDIOSO | LiveFilharmoniaIBERT | COPLAND | POULENCkoncert symfoniczny / płatna transmisja online
10KWIsb, 11:00
Filharmonia Szczecin Online | LiveFilharmoniaRaniutto – Sensorkibezpłatna premiera onlinedla dzieci w wieku 1-6 lat
15KWIcz, 19:00
RUBATO | Filharmonia Szczecin OnlinePOLMUZbezpłatna premiera online
16KWIpt, 19:00
GRANDIOSO | LiveFilharmoniaMAHLER | Pieśń o ziemikoncert symfoniczny / płatna transmisja online
18KWInd, 19:00
MISTERIOSO | LiveFilharmoniaGautier Capuçonkoncert kameralny / płatna transmisja online
23KWIpt, 19:00
GRANDIOSO | Filharmonia Szczecin OnlineWest Side Sinfonietta | MOSZKOWSKIbezpłatna premiera online
24KWIsb, 11:00
Filharmonia Szczecin Online | LiveFilharmoniaRaniutto – Sensorkibezpłatna premiera onlinedla dzieci w wieku 1-6 lat
24KWIsb, 17:00
Filharmonia Szczecin OnlineHorropera – Po tamtej stronie burzy, cz. Ibezpłatna premiera online
25KWInd, 17:00
Filharmonia Szczecin OnlineHorropera – Po tamtej stronie burzy, cz. IIbezpłatna premiera online
26KWIpn, 11:00
Filharmonia Szczecin OnlineGeneracja dźwięku – Ybezpłatna premiera online
27KWIwt, 11:00
Filharmonia Szczecin OnlineDoNuta w temacie online! bezpłatna premiera online
KONCERTY
EDU
WYSTAWY
INNE
«
2021
»
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
REPERTUAR
COOKIESAby ułatwić Tobie korzystanie z serwisu filharmonia.szczecin.pl, a także w celach statystycznych, używamy plików cookies. Jeśli nie blokujesz tych plików, oznacza to, że zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Polityka prywatności | AKCEPTUJĘ