Polityka prywatności
Filharmonia im. Mieczysława Karłowicza w Szczecinie – w dalszej części niniejszego opracowania zwana FILHARMONIĄ - będąc instytucją kultury wykazuje dbałość o ochronę danych osobowych uczestników wydarzeń organizowanych przez FILHARMONIĘ.

Aby zapewnić ochronę danych osobowych Użytkowników strony, Filharmonia im. M. Karłowicza w Szczecinie stosuje niniejszą politykę prywatności oraz przestrzega przepisów Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. (patrz zakładka Informacja o RODO na stronie serwisu) oraz ustawy z dnia 18 lipca 2002 o świadczeniu usług drogą elektroniczną (t.j. Dz.U. z 2017 r. poz. 1219).

Dane Osobowe
Z chwilą przekazania przez Państwa danych osobowych takich jak imię, nazwisko, danych kontaktowych oraz innych danych warunkujących uczestnictwo w danym wydarzeniu lub uzyskania informacji nt. wydarzeń artystycznych - FILHARMONIA staje się administratorem Państwa danych osobowych.
Jeżeli chcą Państwo uzyskać jakiekolwiek informacje w zakresie przetwarzania wyżej wskazanych danych osobowych przez FILHARMONIĘ prosimy o kontakt na adres: FILHARMONIA, ul. Małopolska 48, 70-515 Szczecin. Jednocześnie informujemy, o wyznaczeniu inspektora danych osobowych, którego dane kontaktowe to: Inspektor ochrony danych osobowych Filharmonia im. Mieczysława Karłowicza w Szczecinie, ul. Małopolska 48, 70-515 Szczecin, lub adres e-mail: rodo@filharmonia.szczecin.pl.

Newsletter
• Państwa dane osobowe są przetwarzanie wyłącznie w celu przesyłania newslettera FILHARMONII, w celach wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez FILHARMONIĘ, którymi jest promowanie działalności oraz ustalenie, dochodzenie lub obrona roszczeń (podstawa prawna art. 6 ust. 1 lit. f RODO).
• Państwa dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom współpracującym z FILHARMONIĄ, w tym podmiotom współpracującym w zakresie świadczenia usług informatycznych oraz podmiotom świadczącym usługi prawne.
• Państwa dane osobowe będą przetwarzane do dnia upływu okresu przedawnienia roszczeń, określonych powszechnie obowiązującymi przepisami prawa lub do dnia wykonania złożonego przez Państwa wniosku o usunięcie danych lub sprzeciwu wobec przetwarzania danych.
• W związku z przetwarzaniem danych osobowych są Państwo uprawnieni do żądania od FILHARMONII dostępu do swoich danych osobowych; sprostowania swoich danych osobowych; ograniczenia przetwarzania swoich danych osobowych; wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania swoich danych osobowych; usunięcia swoich danych osobowych; wniesienia skargi do organu nadzorczego.
• Podanie danych osobowych jest dobrowolne, a brak podania danych osobowych skutkuje niemożliwością korzystania z newslettera.
• Nie podlegają Państwo decyzji, która opiera się wyłącznie na zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, które wywołuje wobec Państwa skutki prawne lub w podobny sposób istotnie na Państwa wpływa, a Państwa dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.

Cookies (Ciasteczka)
Serwis zbiera w sposób automatyczny tylko informacje zawarte w plikach cookies.
Pliki (cookies) są plikami tekstowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu. Przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Przede wszystkim zawierają nazwę strony internetowej swojego pochodzenia, swój unikalny numer, czas przechowywania na urządzeniu końcowym.
Operator serwisu filharmonia.szczecin.pl jest podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym swojego użytkownika pliki cookies oraz mającym do nich dostęp.
Operator serwisu wykorzystuje pliki (cookies) w celu:
• tworzenia statystyk oglądalności poszczególnych treści;
• personalizacji usług świadczonych z wykorzystaniem serwisu;
• utrzymywania sesji użytkowników;
• uwierzytelniania osób korzystających z serwisu,
• dostarczania użytkownikom personalizowanych treści reklamowych
Serwis stosuje dwa zasadnicze rodzaje plików (cookies) - sesyjne i stałe. Pliki sesyjne są tymczasowe, przechowuje się je do momentu opuszczenia strony serwisu (poprzez wejście na inną stronę, wylogowanie lub wyłączenie przeglądarki). Pliki stałe przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu ich usunięcia przez użytkownika lub przez czas wynikający z ich ustawień.
Użytkownik może w każdej chwili dokonać zmiany ustawień swojej przeglądarki, aby zablokować obsługę plików (cookies) lub każdorazowo uzyskiwać informacje o ich umieszczeniu w swoim urządzeniu. Inne dostępne opcje można sprawdzić w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Należy pamiętać, że większość przeglądarek domyślnie jest ustawione na akceptację zapisu plików (cookies) w urządzeniu końcowym.
Operator Serwisu informuje, że zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą ograniczyć dostęp do niektórych funkcji strony internetowej serwisu.
Pliki (cookies) z których korzysta serwis (zamieszczane w urządzeniu końcowym użytkownika) mogą być udostępnione jego partnerom oraz współpracującym z nim reklamodawcą.
Informacje dotyczące ustawień przeglądarek internetowych dostępne są w jej menu (pomoc) lub na stronie jej producenta.
Polityka prywatności dotycząca plików cookies pochodzi częściowo ze strony ciasteczka.org.pl.

Bilety i karnety
• Państwa dane osobowe są przetwarzanie wyłącznie w celu dokonania rezerwacji, sprzedaży karnetów (abonamentów) lub biletów, w tym biletów ze zniżką (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. b RODO ) oraz w celach wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez FILHARMONIĘ, którymi są ustalenie, dochodzenie lub obrona roszczeń oraz prowadzenia działań w zakresie rozpowszechniania kultury (podstawa prawna art. 6 ust. 1 lit. f RODO).
• Państwa dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom współpracującym z FILHARMONIĄ w zakresie świadczenia usług dotyczących działalności kulturalnej, podmiotom świadczącym usługi prawne, doradcze, konsultacyjne, graficzne, edytorskie, druku, informatyczne, pocztowe, kurierskie, prowadzącym sprzedaż biletów na wydarzenia organizowane przez FILHARMONIĘ.
• Państwa dane osobowe będą przetwarzane do dnia upływu okresu przedawnienia roszczeń, wynikającego z powszechnie obowiązujących przepisów prawa.
• Państwa dane osobowe przedstawione przy zakupie biletu ze zniżką, będą utrwalane i przechowywane przez FILHARMONIĘ w celach statystyczno-analitycznych do momentu wygaśnięcia obowiązków przechowywania danych wynikających z przepisów prawa.
• W związku z przetwarzaniem danych osobowych są Państwo uprawnieni do żądania od FILHARMONII dostępu do swoich danych osobowych; sprostowania swoich danych osobowych; ograniczenia przetwarzania swoich danych osobowych; wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania swoich danych osobowych; usunięcia swoich danych osobowych; wniesienia skargi do organu nadzorczego.
• Podanie danych osobowych jest warunkiem dokonania rezerwacji, zakupu biletu(ów), karnetu lub zakupu biletu ze zniżką, a brak podania danych osobowych skutkuje niemożliwością świadczenia usług w powyższym zakresie.
• Nie podlegają Państwo decyzji, która opiera się wyłącznie na zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, które wywołuje wobec Państwa skutki prawne lub w podobny sposób istotnie na Państwa wpływa, a Państwa dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.
• Jednocześnie FILHARMONIA informuje, iż w czasie trwania wydarzeń kulturalnych może być prowadzona transmisja dźwięku i obrazu, która będzie emitowana na żywo w mediach publicznych lub Internecie, a podczas trwania wydarzeń kulturalnych zostaną wykonane nagrania i fotografie, które mogą zostać opublikowane na stronie FILHARMONII filharmonia.szczecin.pl/, portalach społecznościowych FILHARMONII oraz w publikacjach promujących wydarzenia kulturalne FILHARMONII. Wykorzystanie i rozpowszechnienie Państwa wizerunku, o którym mowa powyżej jest zgodne z przepisami prawa.

Korzystając w jakikolwiek sposób z Serwisu użytkownicy akceptują zasady zawarte w niniejszej Polityce prywatności. W przypadku zmiany obowiązującej polityki prywatności, odpowiednie modyfikacje powyższych zasad zostaną udostępnione na stronie serwisu.
Wszelkie pytań odnośnie do Polityki Prywatności proszę kierować pod adres e-mail: rodo@filharmonia.szczecin.pl.
Wrzesień 2018
01WRZsb, 16:00
International Lutosławski Youth Orchestra - ILYO 2018International Lutoslawski Youth Orchestrakoncert wyjazdowy
06WRZcz, 18:00
IV Turniej Muzyków Prawdziwych - TMP 2018Oskar Kolbergwernisaż
06WRZcz, 19:00
IV Turniej Muzyków Prawdziwych - TMP 2018KapelMistrzeprojekcja
07WRZpt, 10:00
IV Turniej Muzyków Prawdziwych - TMP 2018Przesłuchania zespołów i solistówprzesłuchania
07WRZpt, 19:00
IV Turniej Muzyków Prawdziwych - TMP 2018Janosik 21koncert symfoniczny
07WRZpt, 21:00
IV Turniej Muzyków Prawdziwych - TMP 2018Tutejsi. Spotkanie z pieśniąspotkanie
08WRZsb, 10:00
IV Turniej Muzyków Prawdziwych - TMP 2018Przesłuchania zespołów i solistówprzesłuchania
08WRZsb, 10:00
IV Turniej Muzyków Prawdziwych - TMP 2018Warsztaty muzyki ludowejwarsztaty
08WRZsb, 17:00
IV Turniej Muzyków Prawdziwych - TMP 2018Turniej Tańca
08WRZsb, 19:00
IV Turniej Muzyków Prawdziwych - TMP 2018Gawędaspotkanie
08WRZsb, 20:00
IV Turniej Muzyków Prawdziwych - TMP 2018Dom Tańcazabawa taneczna
09WRZnd, 12:00
IV Turniej Muzyków Prawdziwych - TMP 2018Kusy Janekspektakl
09WRZnd, 17:00
IV Turniej Muzyków Prawdziwych - TMP 2018Koncert finałowykoncert tradycyjny
10WRZpn, 10:00
MDF Festival 2018Warsztaty DJ-skiewarsztaty
11WRZwt, 17:00
12 WRZ, śr, 18:00 - DEBATA: ROK NIEPODLEGŁOŚCI W SZCZECINIEkoncert zewnętrzny
14WRZpt, 13:00
14WRZpt, 15:00
14WRZpt, 19:00
GRANDIOSO 2018/2019Inauguracja Sezonu 2018/2019 - Elgar | Strausskoncert symfoniczny
17WRZpn, 19:00
18WRZwt, 10:00
MDF Festival 2018Warsztaty DJ-skiewarsztaty
19WRZśr, 18:00
19WRZśr, 18:00
19WRZśr, 18:00
MDF Festival 2018Wystawa – Apparatjikwystawa
19WRZśr, 18:00
19WRZśr, 18:00
DZIŚ20 WRZcz, 19:00
JUTRO21 WRZpt, 19:00
MDF Festival 2018Trwałość, użyteczność, piękno i co dalej?panel dyskusyjny
JUTRO21 WRZpt, 21:00
MDF Festival 2018Beardymankoncert
22WRZsb, 11:00
22WRZsb, 16:00
MDF Festival 2018Nawigator – muzyczny logotyp miastakoncertod 6. roku życia z opiekunami
22WRZsb, 18:00
MDF Festival 2018Nawigator – muzyczny logotyp miastakoncertod 6. roku życia z opiekunami
22WRZsb, 22:00
MDF Festival 2018Hellfish | Afterpartyimpreza taneczna
23WRZnd, 17:00
Salonik wiolinowy, czyli dziecko pod skrzydłami Filharmoniiwarsztatydla dzieci w wieku 3–6 lat, bez udziału opiekunów
23WRZnd, 19:00
MDF Festival 2018BUIKA | Apparatjik | Dimensions of Music Formkoncert symfoniczny
26WRZśr, 09:00
DoNuta taktuje 2018/2019DoNuta taktuje - Na razkoncert kameralny
26WRZśr, 10:30
DoNuta taktuje 2018/2019DoNuta taktuje - Na razkoncert kameralny
26WRZśr, 12:00
DoNuta taktuje 2018/2019DoNuta taktuje - Na razkoncert kameralny
26WRZśr, 19:00
MISTERIOSO 2018/2019Czajkowskikoncert kameralny
27WRZcz, 09:00
DoNuta taktuje 2018/2019DoNuta taktuje - Na razkoncert kameralny
27WRZcz, 10:30
DoNuta taktuje 2018/2019DoNuta taktuje - Na razkoncert kameralny
27WRZcz, 12:00
DoNuta taktuje 2018/2019DoNuta taktuje - Na razkoncert kameralny
27 WRZ, cz, 20:00 - MEISINGER MUSIC FESTIVAL: MARIZAkoncert zewnętrzny
28WRZpt, 13:00
28WRZpt, 15:00
28WRZpt, 19:00
Meisinger Music Festivalkoncert symfoniczny
29WRZsb, 09:00
Raniutto - Legatowarsztatydla dzieci do 2. roku życia
29WRZsb, 10:30
Raniutto - Portatowarsztatydla dzieci w wieku od 2. do 4. roku życia
29WRZsb, 12:00
Raniutto - Staccatowarsztatydla dzieci w wieku od 4. do 6. roku życia
30 WRZ, nd, 20:00 - MEISINGER MUSIC FESTIVAL: L`ARPEGGIATA, CHRISTINA PLUHARkoncert zewnętrzny
Październik 2018
02PAŹwt, 19:00
RUBATO 2018/2019A filettakoncert tradycyjny
03PAŹśr, 19:00
MISTERIOSO 2018/2019Roman Padlewski artysta bohater koncert kameralny
05PAŹpt, 13:00
05PAŹpt, 15:00
05PAŹpt, 19:00
PIANOFORTE 2018/2019Lemba | Szymanowskikoncert symfoniczny
06PAŹsb, 09:00
Raniutto - Legatowarsztatydla dzieci do 2. roku życia
06PAŹsb, 10:30
Raniutto - Portatowarsztatydla dzieci w wieku od 2. do 4. roku życia
06PAŹsb, 12:00
Raniutto - Staccatowarsztatydla dzieci w wieku od 4. do 6. roku życia
07PAŹnd, 17:00
Salonik wiolinowy, czyli dziecko pod skrzydłami Filharmoniiwarsztatydla dzieci w wieku 3–6 lat, bez udziału opiekunów
07PAŹnd, 19:00
BRILLANTE 2018/2019Monika Borzym – jestem przestrzeńkoncert
08PAŹpn, 09:00
DoNuta taktuje 2018/2019DoNuta taktuje - Na dwakoncert kameralny
08PAŹpn, 10:30
DoNuta taktuje 2018/2019DoNuta taktuje - Na dwakoncert kameralny
08PAŹpn, 12:00
DoNuta taktuje 2018/2019DoNuta taktuje - Na dwakoncert kameralny
09PAŹwt, 09:00
DoNuta taktuje 2018/2019DoNuta taktuje - Na dwakoncert kameralny
09PAŹwt, 10:30
DoNuta taktuje 2018/2019DoNuta taktuje - Na dwakoncert kameralny
09PAŹwt, 12:00
DoNuta taktuje 2018/2019DoNuta taktuje - Na dwakoncert kameralny
10PAŹśr, 19:00
12PAŹpt, 13:00
12PAŹpt, 15:00
12PAŹpt, 19:00
PIANOFORTE 2018/2019Ravel | de Falla | Lutosławskikoncert symfoniczny
13PAŹsb, 12:00
Salonik wiolinowy, czyli dziecko pod skrzydłami Filharmoniiwarsztatydla dzieci w wieku 3–6 lat, bez udziału opiekunów
15PAŹpn, 19:00
ESPRESSIVO 2018/2019Vein Trio & Norbotten Big Bandkoncert jazzowy
19PAŹpt, 13:00
19PAŹpt, 15:00
19PAŹpt, 19:00
21PAŹnd, 17:00
Koncerty rodzinne 2018/2018Góra-dół – być jak Karłowiczspektakl muzyczny / premiera audiobookadla dzieci od 6. roku życia z opiekunami
21PAŹnd, 17:00
Salonik wiolinowy, czyli dziecko pod skrzydłami Filharmoniiwarsztatydla dzieci w wieku 3–6 lat, bez udziału opiekunów
22PAŹpn, 09:00
DoNuta taktuje 2018/2019DoNuta taktuje - Na razkoncert kameralny
22PAŹpn, 10:30
DoNuta taktuje 2018/2019DoNuta taktuje - Na razkoncert kameralny
22PAŹpn, 12:00
DoNuta taktuje 2018/2019DoNuta taktuje - Na razkoncert kameralny
23PAŹwt, 09:00
DoNuta taktuje 2018/2019DoNuta taktuje - W trasiekoncert kameralny
23PAŹwt, 11:00
DoNuta taktuje 2018/2019DoNuta taktuje - W trasiekoncert kameralny
24PAŹśr, 19:00
MISTERIOSO 2018/2019Filharmonicy kameralnie | Muzyka polskakoncert kameralny
25PAŹcz, 19:00
Arhythmic Perfection Plan vol. 3Sudnik | Hatikoncert
25PAŹcz, 20:00
Arhythmic Perfection Plan vol. 3Mazzoll | Król | Sroczyński koncert
25PAŹcz, 21:00
Arhythmic Perfection Plan vol. 3Malediwykoncert
26PAŹpt, 13:00
26PAŹpt, 15:00
26PAŹpt, 19:00
SONORO 2018/2019Finał konkursu kompozytorskiego ZAiKSkoncert symfoniczny
27PAŹsb, 09:00
Raniutto - Legatowarsztatydla dzieci do 2. roku życia
27PAŹsb, 10:30
Raniutto - Portatowarsztatydla dzieci w wieku od 2. do 4. roku życia
27PAŹsb, 12:00
Raniutto - Staccatowarsztatydla dzieci w wieku od 4. do 6. roku życia
27PAŹsb, 19:00
SOUNDLAB 2018/2019Andy Stott | LAB_1: El-deconstructionkoncert elektroniczny
29PAŹpn, 10:00
Orkiestra na językachkoncert szkolny
29PAŹpn, 12:00
Orkiestra na językachkoncert szkolny
30PAŹwt, 19:00
INTERMEZZO 2018/2019Artyści Szczecina | Tomasz Joczkoncert kameralny
«
2018
»
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
REPERTUAR
COOKIESAby ułatwić Tobie korzystanie z serwisu filharmonia.szczecin.pl, a także w celach statystycznych, używamy plików cookies. Jeśli nie blokujesz tych plików, oznacza to, że zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Polityka prywatności | AKCEPTUJĘ